מצרכים:
200 גרם גבינת ריקוטה
3 קישואים זוקיני
2 קופסאות יוגורט BIO
2 כפות נענע קצוצה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית אגוז מוסקט
תבנית אפייה חסינת אש
ההכנה:
לוקחים את הזוקיני וחותכים אותם לאורך (ללשונות בעובי 3 ס"מ), ולאחר מכן לקמח אותם.
מטגנים במחבת את הזוקיני עד שיתרככו.
בקערה שמים את גבינת הריקוטה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ו- 1/2 כפית נענע – מערבבים הכל יחד וכך נוצר המילוי לזוקיני.
משטחים את המילוי על הזוקיני, מגלגלים את הזוקיני ומסדרים בתבנית האפייה.
בקערה נוספת מוסיפים את היוגורט, 1/2 כפית נענע, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים את הרוטב, ויוצקים מעל הזוקיני הממולא. מכניסים לתנור ואופים בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.