גלילי עוף ממולאים בדלעת ותרד ברוטב עגבניות ובזיליקום על מצע קוסקוס

 

 8 מנות

מצרכים:
2 חזה עוף (פרפרים) דפוקים לשניצל (כ- 300 גר')
200 גר' תרד
100 גר' דלעת
1 כף שמן זית
מצרכים לרוטב:
4 עגבניות.
2 שיני שום.
חצי כוס מים.
כפית שמן זית
חצי כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות.
מצרכים לקוסקוס:
1 שקית קוסקוס מלא מסדרת " קוסקוס זה משפחה חמה"

אופן ההכנה:
רוטב:
קלפו את שיני השום וחיתכו אותם לפרוסות.
קלפו את העגבניות, חיתכו אותם לשניים, והוציאו את החרצנים.
טגנו את השום עד לשקיפות, והוסיפו את העגבניות והמים.
בשלו כרבע שעה.
קצצו את עלי הבזיליקום והוסיפו לרוטב כדקה לפני ההגשה.
גלילה:
דפקו את פרפרי העוף לעובי דק ביותר, ותבלו אותם עם מלח ופלפל.
חיתכו את הדלעת לקוביות, תבלו במלח ופלפל, צפו בשמן הזית ואפו בתנור עד לריכוך.
קצצו את התרד ואדו אותו במחבת עד לריכוכו.
צרו מחית מהדלעת ומחית מהתרד.
להכנת הגלילה:
פרסו עלה אחד של עוף, ומעליו מירחו את מחית התרד.
מעל למחית פרסו עוד עלה עוף, ולבסוף מירחו שכבה של מחית הדלעת.
הוסיפו לקוסקוס את כמות המים, שמן זית ומלח לפי הוראות ההכנה.
פרסו נייר כסף ומעליו נייר אפיה. גלגלו את השכבות לגליל בתוך הניירות, סיגרו ואפו כרבע שעה בחום של 180.
הגישו עם הרוטב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה