גליל שוקולד של חג המולד

גליל השוקולד מייצג מנהג, שהיה קיים בעבר בערב חג המולד, במסגרתו נשאו בול עץ עצום, הנקרא Yule, אל תוך הבית בטקס חגיגי. מאוחר יותר, עם התפשטות הנצרות ברחבי אירופה, המסורת התחזקה, במיוחד באנגליה, שם תיארו בסיפורי החג את אבא חג המולד נושא בול עץ.מתכון ל- 8 מנות.יש להכין כל חלק בנפרד ולהרכיב יחדיו.חומרים לטורט שוקולד:100 גרם מרגרינה100 גרם אבקת סוכר2 ביצים בינוניות100 גרם קמח לבן30 גרם שמן20 גרם אבקת קקאואופן ההכנה:לטרוף יחדיו את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם רך ואוורירי. להוסיף בהדרגה את הקמח המנופה, אבקת הקקאו, ולאחר מכן את המרגרינה שהומסה ואת השמן. לשטח את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה משומנת, ולאפות בחום של190-200 מעלות צלזיוס במשך 12-15 דקות. להפוך את העוגה על גבי רשת ולקרר.חומרים למוס שוקולד:250 גרם שמנת מתוקה 150 גרם שוקולד מריר25 גרם סוכר פירות50 גרם מים5 גרם אבקת קקאואופן ההכנה:להמיס את השוקולד, סוכר הפירות, אבקת הקקאו והמים במיקרוגל. להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה. לקפל שליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד. להוסיף את יתרת תערובת השוקולד לקצפת ולקפל בעדינות. לקרר.חומרים לזיגוג:100 גרם שמנת מתוקה100 גרם שוקולד מריר באיכות טובה10 גרם סוכר פירותאופן ההכנה:להרתיח את השמנת וסוכר הפירות ולהסיר מהאש. להוסיף את השוקולד לתערובת החמה ולערבב עד שיימס. הזיגוג מוכן לשימוש.חומרים לבסיס פירורי ביסקוויטים ושוקולד:10 גרם מרגרינה20 גרם ביסקוויטים מרוסקים10 גרם סוכר דמררה3 גרם אבקת קקאואופן ההכנה:להמיס את המרגרינה במחבת בעל תחתית עבה. להוסיף את הסוכר, אבקת הקקאו והביסקוויטים ולערבב. הבסיס מוכן לשימוש.הרכבת גליל השוקולד:לרפד תבנית מוארכת בצורת גליל (38 ס"מ/4.5 ס"מ) בטורט השוקולד. לחתוך את השוליים כדי שהעוגה תתאים לתבנית. לצקת שליש ממוס השוקולד על הטורט ולהניח עד שיתייצב. להכניס את תערובת השוקולד והקצפת לשקית זילוף, ולזלף את התערובת לאורך מרכז המוס. לצקת את שני השלישים שנותרו ממוס השוקולד עד שהתבנית מלאה ולהחליק בסכין.לזרות את תערובת הביסקוויטים באופן אחיד. להכניס למקפיא עד שהגליל יתייצב ויקפא למחצה. להפוך את הגליל מתוך התבנית על גבי רשת כך שבסיס הביסקוויטים יהיה בתחתית. לצפות את הגליל בזיגוג באופן אחיד באמצעות מרית קטנה, ולהקפיד לכסות את כל הגליל. לצנן במקרר. כאשר מוכן, לפרוס באלכסון לשמונה מנות. מומלץ להגיש עם רוטב חמוציות וכף של קרם פרש.גליל השוקולד יוגש לנוסעי חג המולד במחלקת העסקים Club World של בריטיש איירווייס מ-22 עד ל-26 בדצמבר.

גליל השוקולד מייצג מנהג, שהיה קיים בעבר בערב חג המולד, במסגרתו נשאו בול עץ עצום, הנקרא Yule, אל תוך הבית בטקס חגיגי. מאוחר יותר, עם התפשטות הנצרות ברחבי אירופה, המסורת התחזקה, במיוחד באנגליה, שם תיארו בסיפורי החג את אבא חג המולד נושא בול עץ.

מתכון ל- 8 מנות.
יש להכין כל חלק בנפרד ולהרכיב יחדיו.

חומרים לטורט שוקולד:
100 גרם מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים בינוניות
100 גרם קמח לבן
30 גרם שמן
20 גרם אבקת קקאו

אופן ההכנה:
לטרוף יחדיו את הביצים והסוכר עד לקבלת מרקם רך ואוורירי.
להוסיף בהדרגה את הקמח המנופה, אבקת הקקאו, ולאחר מכן את המרגרינה שהומסה ואת השמן.
לשטח את התערובת באופן אחיד בתבנית אפייה משומנת, ולאפות בחום של
190-200 מעלות צלזיוס במשך 12-15 דקות.
להפוך את העוגה על גבי רשת ולקרר.

חומרים למוס שוקולד:
250 גרם שמנת מתוקה 
150 גרם שוקולד מריר
25 גרם סוכר פירות
50 גרם מים
5 גרם אבקת קקאו

אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד, סוכר הפירות, אבקת הקקאו והמים במיקרוגל.
להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
לקפל שליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד.
להוסיף את יתרת תערובת השוקולד לקצפת ולקפל בעדינות.
לקרר.

חומרים לזיגוג:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
10 גרם סוכר פירות

אופן ההכנה:
להרתיח את השמנת וסוכר הפירות ולהסיר מהאש.
להוסיף את השוקולד לתערובת החמה ולערבב עד שיימס.
הזיגוג מוכן לשימוש.

חומרים לבסיס פירורי ביסקוויטים ושוקולד:
10 גרם מרגרינה
20 גרם ביסקוויטים מרוסקים
10 גרם סוכר דמררה
3 גרם אבקת קקאו

אופן ההכנה:
להמיס את המרגרינה במחבת בעל תחתית עבה.
להוסיף את הסוכר, אבקת הקקאו והביסקוויטים ולערבב.
הבסיס מוכן לשימוש.

הרכבת גליל השוקולד:
לרפד תבנית מוארכת בצורת גליל (38 ס"מ/4.5 ס"מ) בטורט השוקולד.
לחתוך את השוליים כדי שהעוגה תתאים לתבנית.
לצקת שליש ממוס השוקולד על הטורט ולהניח עד שיתייצב.
להכניס את תערובת השוקולד והקצפת לשקית זילוף, ולזלף את התערובת לאורך מרכז המוס.
לצקת את שני השלישים שנותרו ממוס השוקולד עד שהתבנית מלאה ולהחליק בסכין.
לזרות את תערובת הביסקוויטים באופן אחיד.
להכניס למקפיא עד שהגליל יתייצב ויקפא למחצה.
להפוך את הגליל מתוך התבנית על גבי רשת כך שבסיס הביסקוויטים יהיה בתחתית.
לצפות את הגליל בזיגוג באופן אחיד באמצעות מרית קטנה, ולהקפיד לכסות את כל הגליל.
לצנן במקרר.
כאשר מוכן, לפרוס באלכסון לשמונה מנות.
מומלץ להגיש עם רוטב חמוציות וכף של קרם פרש.

גליל השוקולד יוגש לנוסעי חג המולד במחלקת העסקים Club World של בריטיש איירווייס מ-22 עד ל-26 בדצמבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר