50 יחידות
מצרכים:
50 גמבות קטנות מוכנות למילוי
1.5 ק"ג גבינה בולגרית מלוחה- שומרון
1.5 ק"ג גבינת שמנת- שומרון
10 ביצים
מלח
פלפל לבן
כ- 2 ליטר רוטב עגבניות טריות
אופן ההכנה:
את הגמבות הנקיות לקלות בתנור חם מאוד, עד שהקליפה מקבלת צבע חום ומתפקעת.
להוציא את הגמבות מהתנור לתוך כלי ולכסות היטב עם מכסה למשך כ- 30 דק'.
לקלף את הגמבות.
לערבב את הגבינה הבולגרית, המלוחה המפוררת עם גבינת השמנת והביצים. לתבל עם מלח ופלפל.
לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
למלא את הגמבות עם מלית הגבינה ולהניח על תבנית האפייה.
לצקת מעל את רוטב עגבניות הטריות ולאפות בתנור שחומם מראש ב- 180 מעלות במשך כ- 15-20 דק'.
ניתן להגיש חם או קר.