fbpx

גמבה ממולאת חצילים וגבינות

מצרכים5 גמבות אדומות וגדולות2 חצילים2 כפות גבינת שמנת עזים/ תערובת של גבינות עזים5 כפות גבינת פטה1 ביצה1 חלמוןפלפל שחור גרוסמלח1 כף סוכר5 כפות חמאהאופן ההכנהמורידים את ראש הגמבות ויוצרים כוסות למילוי.שורפים על אש חזקה עד שהקליפה שחורה, אך לא אפורה, הופכים הרבה כדי שלא ייווצרו חוריםלהוריד מהאש, לשטוף מיד במים קרים בעדינות.שורפים את החצילים על אש או על רשת צלייה עד שהחציל הופך רך מאוד.מקלפים את החצילמעבירים לקערה קוצצים מעטמוסיפים: גבינת עזים/ תערובת גבינות עזים, הביצה, החלמון, פלפל שחור, מלח וסוכר מערבבים היטב.ממלאים את הפלפלים במלית לא עד הסוף, בתבנית חסינת אש מסדרים את הגמבות ומניחים כף חמאה על כל אחד מהם.מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות,מגבירים ל-200 מעלות, ממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות, מגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים
5 גמבות אדומות וגדולות
2 חצילים
2 כפות גבינת שמנת עזים/ תערובת של גבינות עזים
5 כפות גבינת פטה
1 ביצה
1 חלמון
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף סוכר
5 כפות חמאה

אופן ההכנה
מורידים את ראש הגמבות ויוצרים כוסות למילוי.

שורפים על אש חזקה עד שהקליפה שחורה, אך לא אפורה, הופכים הרבה כדי שלא ייווצרו חורים

להוריד מהאש, לשטוף מיד במים קרים בעדינות.

שורפים את החצילים על אש או על רשת צלייה עד שהחציל הופך רך מאוד.

מקלפים את החציל

מעבירים לקערה קוצצים מעט

מוסיפים: גבינת עזים/ תערובת גבינות עזים, הביצה, החלמון, פלפל שחור, מלח וסוכר

מערבבים היטב.

ממלאים את הפלפלים במלית לא עד הסוף, בתבנית חסינת אש מסדרים את הגמבות ומניחים כף חמאה על כל אחד מהם.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות,
מגבירים ל-200 מעלות, ממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות, מגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר