מצרכים
5 גמבות אדומות וגדולות
2 חצילים
2 כפות גבינת שמנת עזים/ תערובת של גבינות עזים
5 כפות גבינת פטה
1 ביצה
1 חלמון
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף סוכר
5 כפות חמאה
אופן ההכנה
מורידים את ראש הגמבות ויוצרים כוסות למילוי.
שורפים על אש חזקה עד שהקליפה שחורה, אך לא אפורה, הופכים הרבה כדי שלא ייווצרו חורים
להוריד מהאש, לשטוף מיד במים קרים בעדינות.
שורפים את החצילים על אש או על רשת צלייה עד שהחציל הופך רך מאוד.
מקלפים את החציל
מעבירים לקערה קוצצים מעט
מוסיפים: גבינת עזים/ תערובת גבינות עזים, הביצה, החלמון, פלפל שחור, מלח וסוכר
מערבבים היטב.
ממלאים את הפלפלים במלית לא עד הסוף, בתבנית חסינת אש מסדרים את הגמבות ומניחים כף חמאה על כל אחד מהם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 20 דקות,
מגבירים ל-200 מעלות, ממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות, מגישים.