גספצ'ו ספרדי עם יוגורמה

מרק ספרדי קלאסי מעגבניות טריות, מעט חריפות, ויוגורמה – יוגורט כבשים

מרק ספרדי קלאסי מעגבניות טריות, מעט חריפות, ויוגורמה – יוגורט כבשים

רכיבים:
1 ק"ג עגבניות תמר
150 גר' עגבניות מיובשות
2 גביעי "יוגורמה" של מחלבת בית יצחק
1 מלפפון טרי
1 פלפל ירוק
4 שיני שום
4 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי נענע
4 גבעולי עירית (לקישוט)
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מכניסים את העגבניות המיובשות לכוס עם מים רותחים ומשרים ל- 10 דקות.
לאחר מכן מכניסים למעבד מזון את העגבניות המרוככות ומוסיפים 3/4 מכמות העגבניות הטריות, 1/2 מלפפון, 1/2 פלפל ירוק ואת כל שיני השום יחד עם פטרוזיליה, נענע, טבסקו, מלח פלפל.
מוסיפים גביע של יוגורמה ומעבדים היטב עד עיסה חלקה במשך 2 דקות.
את התערובת מכניסים לקירור.
בינתיים חותכים את שאר העגבניות דק דק, כנ"ל את שארית המלפפון והפלפל ומכניסים לקערה יחד עם החומץ ושמן הזית ומערבבים היטב.
לאחר כשעתיים קירור של התערובת הטחונה מאחדים את שתי הקערות ומערבבים עד מרקם אחיד.
את גביע היוגורמה שנותר, מחלקים בין קעריות המרק.
לפני ההגשה – מפזרים מעל עירית, שנקצצה דק מבעוד מועד, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר