גספצ'ו עגבניות עשיר

מוזגים לכוסות יין או מרטיני (כמו בתמונה) מפזרים מעל את הקישוטים – גבינה, עגבנייה ופלפל קצוצים ונגיעת שמן זית. צילום הדס ניצן
פרימור – יצרנית מיצים סחוטים טבעיים, מציעה מתכון למנה קלילה וטעימה. מרק עגבניות קר ורענן, עם ערכים תזונתיים. מבוסס על מיץ עגבניות ומוגש עם גבינת פטה, ירקות קצוצים וגריסיני פריך

מצרכים ל-4 מנות

3 כוסות מיץ עגבניות קר כמו של פרימור (750 מ"ל)

1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס

1/2 מלפפון עם הקליפה, קצוץ

1 בצל סגול קטן

1 שן שום קלופה

2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ שרי

3 כפות שמן זית איכותי

מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם

לקישוט

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

2 עגבניות קצוצות דק

1 פלפל ירוק חריף או גמבה ירוקה קצוצה

4 מקלות גריסיני מצופי שומשום או קצח

נגיעת שמן זית או רוטב טבסקו

 אופן ההכנה

מכניסים לבלנדר חזק את כל רכיבי המרק: פלפל, מלפפון, בצל, שום, חומץ, שמן זית, תיבול ומיץ העגבניות.

טוחנים עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד.

טועמים ומדייקים טעמים – מוסיפים מלח, פלפל או חומץ לפי הצורך.

לגרסה מתובלת יותר ניתן להוסיף מעט רוטב טבסקו.

מכניסים לקירור למשך שעתיים לפחות עד שהמרק קר מאוד.

להגשה

מוזגים לכוסות יין או מרטיני (כמו בתמונה למעלה).

מפזרים מעל את הקישוטים – גבינה, עגבנייה ופלפל קצוצים ונגיעת שמן זית.

מניחים על שפת הכוס מקל גריסיני פריך ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר