גפילטעפיש ביתי

הגפילטע חייב לשהות לפחות יום במקרר לפני ההגשה – כך הוא מקבל את המרקם והטעם הטוב ביותר
מתכון של עופר שנער, מארגן פסטיבל פסטיבל הקרפיון שמתקיים זו השנה ה- 13 בפארק הדיג מעיין צבי במהלך פסח

חומרים

1 ק"ג קרפיון טחון (לבקש מהמוכר לשמור את ראש הדג)

2 בצלים יבשים בגודל בינוני

2 ביצים

1 כוס קמח מצה

מלח, פלפל שחור, סוכר

2 גזרים מקולפים

אופן ההכנה

לוקחים את הקרפיון הטחון ובבית טוחנים אותו שוב עם  בצל  יבש אחד.

מוסיפים לעיסה 2 ביצים, 1 כוס קמח מצה ומלח, פלפל וסוכר על פי הטעם.

שמים את העיסה במקרר (יש לכסות את הקערה עם ניילון נצמד) למשך כשעה.

בזמן שהעיסה במקרר, יש להכין סיר (בעל שטח פנים רחב).

למלא בסיר כליטר מים, להוסיף בצל חתוך לטבעות, שני גזרים שפרוסים לעיגולים,  את ראש הדג השטוף, וכן מלח פלפל וסוכר על פי הטעם.

לאחר שהעיסה שהתה  שעה במקרר, מוציאים ומכינים קציצות שטוחות ופורסים אותן על צלחת.

במקביל מביאים את הסיר עם תכולתו לרתיחה.

כשהסיר רותח, מניחים את קציצות הגפילטע בעדינות בתוך הסיר – מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך כ- 30 דקות.

לאחר 30 דקות, מוציאים בעדינות את קציצות הגפילטע ופורסים אותן יפה על כלי הגשה.

מקשטים כל קציצה עם עיגול גזר מהסיר.

לאחר מכן לוקחים את הרוטב (הציר) שבסיר ומעבירים לקערת הגשה, ואת ראש הדג מעבירים לקופסה נפרדת.

טיפ חשוב מאוד

הגפילטע חייב לשהות לפחות יום במקרר לפני ההגשה – כך הוא מקבל את המרקם והטעם הטוב ביותר.

הגשה

בזמן ההגשה מניחים את ראש הדג לצד הגפילטע.

מגישים עם קערת חזרת (ניתן לרכוש במרכולים), ועם  קערת הרוטב בעל מרקם הג'לי שהתקבל מראש הדג.

ניתן לאכול את קציצת הגפילטע ללא תוספת, וניתן כמובן להוסיף מהרוטב או מהחזרת, או משניהם גם יחד.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר