גפילטעפיש ממולא בסלמון ועשבי תיבול טריים

חומרים לשמונה מנות – אפשר להגיש חם או קר:1 ק"ג דג קרפיון טחון2 ביצים3 כפות קמח מצה3 כפות סולת1 כפית פלפל שחור1/2 כפית מלח1 כפית סוכר חום1 כוס גזר מרוסק דק על פומפייה1 כוס בצל לבן מרוסק דק על פומפייה וסחוט טוב1/2 כפית שום כתושלמילוי:150 גר' סלמון טרי קצוץ דק מאוד1/2 כוס עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, זעתר, עלי טימין)אופן ההכנה:מרתיחים סיר רחב עם שני ליטר ציר דגים (אדרות דגים מבושלות עם 2 בצלים קצוצים, ולאחר רתיחה וצמצום הנוזלים בחצי יש לסנן).מערבבים את כל החומרים בקערה. אם מתקבל מרקם נוזלי מדי, יש להוסיף שתי כפות קמח מצה. אם העיסה קשה מדי – יש להוסיף ביצה.משהים במקרר במשך חצי שעה ומערבבים שוב.מערבבים את החומרים למילוי. יוצרים כדורים בגודל קציצה, יוצרים חור במרכז ומכניסים כפית גדושה של סלמון ועשבי תיבול. סוגרים ויוצרים כדורים.מכינים את כל הקציצות בצורה זו ומניחים בציר הרותח. מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים בישול עדין עד שכמות הנוזלים מצטמצמת שוב לחצי.מקשטים במעט עשבי תיבול קצוצים דק.מעל אפשר להניח ריבוע קטן של סלמון מעושן במקום הגזר.

חומרים לשמונה מנות – אפשר להגיש חם או קר:
1 ק"ג דג קרפיון טחון
2 ביצים
3 כפות קמח מצה
3 כפות סולת
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
1 כוס גזר מרוסק דק על פומפייה
1 כוס בצל לבן מרוסק דק על פומפייה וסחוט טוב
1/2 כפית שום כתוש

למילוי:
150 גר' סלמון טרי קצוץ דק מאוד
1/2 כוס עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, זעתר, עלי טימין)

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר רחב עם שני ליטר ציר דגים (אדרות דגים מבושלות עם 2 בצלים קצוצים, ולאחר רתיחה וצמצום הנוזלים בחצי יש לסנן).
מערבבים את כל החומרים בקערה. אם מתקבל מרקם נוזלי מדי, יש להוסיף שתי כפות קמח מצה. אם העיסה קשה מדי – יש להוסיף ביצה.
משהים במקרר במשך חצי שעה ומערבבים שוב.
מערבבים את החומרים למילוי.
יוצרים כדורים בגודל קציצה, יוצרים חור במרכז ומכניסים כפית גדושה של סלמון ועשבי תיבול.
סוגרים ויוצרים כדורים.
מכינים את כל הקציצות בצורה זו ומניחים בציר הרותח.
מרתיחים ומנמיכים את האש.
מבשלים בישול עדין עד שכמות הנוזלים מצטמצמת שוב לחצי.
מקשטים במעט עשבי תיבול קצוצים דק.
מעל אפשר להניח ריבוע קטן של סלמון מעושן במקום הגזר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר