fbpx

גפילטעקיש

חומרים להכנה בתבנית בקוטר 26 ס"מ:הבצק:125 גרם חמאה קרה בקוביות200 גרם קמח מנופה1/2 כפית מלחכפית סוכר3 כפות מים קרים1/2 כפית חומץאופן ההכנה:להכניס למעבד מזון בעל להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.לעבד עד יצירת פירורים קטנים. להוסיף את הנוזלים ולעבד מעט בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לבצק.לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור.המילוי:300 גרם פילה דג (סול, סלמון, לברק)ראש שום 2 גבעולי כרישה גדולים (אפשר להחליף בבצל)גזר בינוני פרוס לטבעות3/4 כוס עירית קצוצההרויאל:1 שמנת מתוקה לבישול2 ביצים50 גרם קורנפלורכפית מלח1/2 כפית פלפל שחורלערבב את כל החומרים יחדיו.אופן ההכנה: לחתוך את הדג לקוביות בינוניות.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.לקצוץ את הכרישה לטבעות ולהניח בתבנית אפיה משומנת.להניח גם את ראש השום, לתבל במלח, פלפל ושמן זית.לאפות מכוסה בחום בינוני (160 מעלות) עד שהכול מתרכך.לבשל את טבעות הגזר במי מלח רותחים כ- 5 דקות רק עד שיתחילו להתרכך.לאפות את הקלתית חצי אפייה. מכינים את הקלתית:מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את תבנית קיש. מכניסים לאפייה עיוורת של כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש 160 מעלות (ניתן להיעזר בקטניות כמשקולת בזמן האפייה העיוורת). מצננים מעט.מרכיבים את קיש:למחוץ את שיני השום הרכות מהשום האפוי ולמרוח על הקלתית.לסדר מעל את הכרישה וקוביות הדג. לפזר את העירית מעל הכול ולסדר את הגזרים בין לבין קוביות הדג.לצקת את הרויאל ולאפות.ה"קישריה" הינה מסעדה המתמחה בהכנת קישים טריים הנאפים במקום. כצנלסון 147 גבעתיים, בנוסף ניתן להזמין משלוחים ולקחת בטייק אווי.www.quicheria.co.il
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים להכנה בתבנית בקוטר 26 ס"מ:
הבצק:
125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

אופן ההכנה:

להכניס למעבד מזון בעל להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.
לעבד עד יצירת פירורים קטנים.
להוסיף את הנוזלים ולעבד מעט בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור.

המילוי:
300 גרם פילה דג (סול, סלמון, לברק)
ראש שום
2 גבעולי כרישה גדולים (אפשר להחליף בבצל)
גזר בינוני פרוס לטבעות
3/4 כוס עירית קצוצה

הרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לערבב את כל החומרים יחדיו.

אופן ההכנה:
לחתוך את הדג לקוביות בינוניות.
לתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
לקצוץ את הכרישה לטבעות ולהניח בתבנית אפיה משומנת.
להניח גם את ראש השום, לתבל במלח, פלפל ושמן זית.
לאפות מכוסה בחום בינוני (160 מעלות) עד שהכול מתרכך.
לבשל את טבעות הגזר במי מלח רותחים כ- 5 דקות רק עד שיתחילו להתרכך.
לאפות את הקלתית חצי אפייה.

מכינים את הקלתית:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את תבנית קיש.
מכניסים לאפייה עיוורת של כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש 160 מעלות (ניתן להיעזר בקטניות כמשקולת בזמן האפייה העיוורת).
מצננים מעט.

מרכיבים את קיש:
למחוץ את שיני השום הרכות מהשום האפוי ולמרוח על הקלתית.
לסדר מעל את הכרישה וקוביות הדג.
לפזר את העירית מעל הכול ולסדר את הגזרים בין לבין קוביות הדג.
לצקת את הרויאל ולאפות.

ה"קישריה" הינה מסעדה המתמחה בהכנת קישים טריים הנאפים במקום.
כצנלסון 147 גבעתיים, בנוסף ניתן להזמין משלוחים ולקחת בטייק אווי.
www.quicheria.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר