מרכיבים
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
100 גר' קמח מצה
2 בצלים קצוצים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח על פי הטעם
2 עלי דפנה
אופן ההכנה
את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).
מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.
מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.
את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.
מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי.
בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.
מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.
מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.
