גפילטע פיש בדבש

מרכיביםקרפיון שלם (1-1.5 קילו)2 ביצים קשות2 ביצים חיות100 גר' קמח מצה2 בצלים קצוצים2 גזריםכפית פלפל שחור2 כפות סוכר2 כפות דבש דבורים טהורמלח על פי הטעם2 עלי דפנה אופן ההכנהאת הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

מרכיבים
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
100 גר' קמח מצה
2 בצלים קצוצים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות דבש דבורים טהור
מלח על פי הטעם
2 עלי דפנה

אופן ההכנה
את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).

מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.

מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה.

את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים.

מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.

מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים וחצי.

בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר.

מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.

מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר