גפילטע פיש שיכור

מצרכים:1.5 ק"ג פילה קרפיון 4  ביצים 2 כוסות קמח מצה 1/4 חב' פטרוזיליה 10 עלי בזיליקום עלים מ-3 גבעולי טימין 2 בצלים קצוצים ומוזהבים 5 שיני שום 100 גר' של תערובת שקדים מולבנים ופרוסים וצנובר קלויים 2 פלפלים אדומים קלויים, מקולפים וקצוצים 1 בקבוק יין לבן 1 ליטר מים 2 גזרים שלמים ומקולפים 2 קלחי סלרי 1 בצל מקולף וחתוך לרבעים 3 גבעולי טימין שלמים 1 כרישה חתוכה לארבע מלח, פלפל, פלפל אנגלי, עלי דפנה 1/4 כוס שמן זית 1 כף סוכר אופן ההכנה:טוחנים במטחנת בשר עם חורים גדולים את הדג, שום, בצל מוזהב, עלי טימין, בזיליקום ופטרוזיליה. לאחר מכן נוסיף את הסוכר, מלח, פלפל, פלפלים קלויים, ביצים, קמח מצה ושמן זית.נאחד את החומרים יחד, ליצירת קציצות שנניח במקרר. במקביל נשים בסיר את היין, מים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, גזר, בצל, כרישה, גבעולי טימין וסלרי.נביא לרתיחה, נוסיף את הקציצות פנימה ונבשל למשך 30 עד 40 דקות.  נוציא את קציצות החוצה ונסנן את הנוזל, נחזיר את הנוזל לסיר ונצמצם מחצית ממנו.תבל אותו במלח ופלפל.נעבה עם 2 כפות קורנפלור מהולים במעט מים. מומלץ להגיש שתי קציצות בצלחת, כשמעל כל קציצה נוסיף פרוסת גזר שבישלנו בנוזל, והזלפה מעל עם הרוטב. לפרטים נוספים: www.hashef.co.ilצילום: לימור גנות

מצרכים:
1.5 ק"ג פילה קרפיון
4  ביצים
2 כוסות קמח מצה
1/4 חב' פטרוזיליה
10 עלי בזיליקום
עלים מ-3 גבעולי טימין
2 בצלים קצוצים ומוזהבים
5 שיני שום
100 גר' של תערובת שקדים מולבנים ופרוסים וצנובר קלויים
2 פלפלים אדומים קלויים, מקולפים וקצוצים
1 בקבוק יין לבן
1 ליטר מים
2 גזרים שלמים ומקולפים
2 קלחי סלרי
1 בצל מקולף וחתוך לרבעים
3 גבעולי טימין שלמים
1 כרישה חתוכה לארבע
מלח, פלפל, פלפל אנגלי, עלי דפנה
1/4 כוס שמן זית
1 כף סוכר

אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת בשר עם חורים גדולים את הדג, שום, בצל מוזהב, עלי טימין, בזיליקום ופטרוזיליה.
לאחר מכן נוסיף את הסוכר, מלח, פלפל, פלפלים קלויים, ביצים, קמח מצה ושמן זית.
נאחד את החומרים יחד, ליצירת קציצות שנניח במקרר.
במקביל נשים בסיר את היין, מים, עלי דפנה, פלפל אנגלי, גזר, בצל, כרישה, גבעולי טימין וסלרי.
נביא לרתיחה,
נוסיף את הקציצות פנימה ונבשל למשך 30 עד 40 דקות. 
נוציא את קציצות החוצה ונסנן את הנוזל,
נחזיר את הנוזל לסיר ונצמצם מחצית ממנו.
תבל אותו במלח ופלפל.
נעבה עם 2 כפות קורנפלור מהולים במעט מים.
מומלץ להגיש שתי קציצות בצלחת, כשמעל כל קציצה נוסיף פרוסת גזר שבישלנו בנוזל, והזלפה מעל עם הרוטב.

לפרטים נוספים: www.hashef.co.il

צילום: לימור גנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר