גרטן גבינות וירקות קלויים

חומרים ל- 6 מנות:1 חציל פרוס דק לאורך2 פלפלים אדומים פרוסים לרוחב2 קישואים פרוסים דקמעט שמן זיתמלח גסחומרים למלית:1 חבילה גבינת טוב טעם100 גרם סימפוניה בטעם טבעי125 גרם גבינת ריקוטה1/4 כוס חלב1 כפית מלח1 כפית ממרח פסטואופן ההכנה:מסדרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.בעזרת מברשת מורחים כל ירק במעט שמן זית ובוזקים מעל מעט מלח גס.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30 דקות.מצננים את הירקות בטמפרטורת החדר. ניתן להכין את הירקות יום קודם ולשמור במקרר.בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.הרכבת המנה:עוטפים בניילון נצמד תחתית של תבנית אינגליש קייק, כך שיכסה את כל הפינות ויישארו שוליים מחוץ לתבנית.מסדרים את פרוסות החצילים ומהדקים.יוצקים שכבה של הגבינות.מעליה מסדרים שכבה של הפלפלים הקלויים.מעליה שכבה נוספת עם יתרת הגבינות.מסיימים בסידור הקישואים.מכסים בניילון הנצמד ומהדקים.מכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות, כאשר מומלץ להניח קרטון חלב על הגרטן.לפני ההגשה הופכים את הגרטן ישירות על צלחת ההגשה, ומסירים את הניילון הנצמד.טיפ: ניתן להכין את הגרטן כמנה אשית בקוקוטים עגולים, כאשר בתחתית כל כלי שכבה אחת של ירק קלוי.

חומרים ל- 6 מנות:
1 חציל פרוס דק לאורך
2 פלפלים אדומים פרוסים לרוחב
2 קישואים פרוסים דק
מעט שמן זית
מלח גס

חומרים למלית:
1 חבילה גבינת טוב טעם
100 גרם סימפוניה בטעם טבעי
125 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס חלב
1 כפית מלח
1 כפית ממרח פסטו

אופן ההכנה:
מסדרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת מברשת מורחים כל ירק במעט שמן זית ובוזקים מעל מעט מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כ- 30 דקות.
מצננים את הירקות בטמפרטורת החדר. ניתן להכין את הירקות יום קודם ולשמור במקרר.
בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

הרכבת המנה:
עוטפים בניילון נצמד תחתית של תבנית אינגליש קייק, כך שיכסה את כל הפינות ויישארו שוליים מחוץ לתבנית.
מסדרים את פרוסות החצילים ומהדקים.
יוצקים שכבה של הגבינות.
מעליה מסדרים שכבה של הפלפלים הקלויים.
מעליה שכבה נוספת עם יתרת הגבינות.
מסיימים בסידור הקישואים.
מכסים בניילון הנצמד ומהדקים.
מכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות, כאשר מומלץ להניח קרטון חלב על הגרטן.
לפני ההגשה הופכים את הגרטן ישירות על צלחת ההגשה, ומסירים את הניילון הנצמד.

טיפ:
ניתן להכין את הגרטן כמנה אשית בקוקוטים עגולים, כאשר בתחתית כל כלי שכבה אחת של ירק קלוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר