גרטן תפוחי אדמה בשמנת עם רוטב שום

מתכון של חברת "דורות", יצרנית מוצרי תיבול קפואים. קל להכנה ומתאים לאירוח ולארוחות קיץ קלילות לצד סלט רענן

מי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגוררת, ואז מכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים
מי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז'ן מגוררת, ואז מכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים

מצרכים (לכ-6 מנות)

6 תפוחי אדמה בינוניים – פרוסים וחתוכים לפרוסות דקות

2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה (מעל 15%)

4 טבליות שום טרי כתוש “דורות”. אופציה: 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה “דורות”

גבינת גאודה או פרמז’ן

מעט חלב (כחצי כוס)

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מסדרים את תפוחי האדמה בתפזורת בשכבות, אין צורך בסידור סימטרי (פרוסה על פרוסה) כדי שהשמנת תתפזר באופן שווה בין כל החריצים.
מפזרים מלח ופלפל.
מערבבים בכלי 2 קופסאות שמנת מתוקה שמנה (מעל 15%), 4 טבליות שום טרי כתוש “דורות” ומעט חלב (כחצי כוס). ניתן גם להוסיף 3 טבליות כוסברה קצוצה טרייה קפואה.
יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה עד לכיסוי כמעט מלא.
אם חסרים נוזלים הוסיפו עוד חלב.
מסיימים בעוד הבזקה של מלח ופלפל שחור.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה.
כעבור שעה מסירים את הכיסוי. מי שאוהב, ניתן להוסיף גבינת גאודה או פרמז’ן  מגוררת, ואז מכניסים לתנור לעוד 20 דקות עד שהשכבה העליונה תשחים.
מחכים עד שמצטנן מעט ומגישים.

במתכון נעשה שימוש בטבליות שום וכוסברה מתוצרת דורות. כשרות מהדרין. המחיר: 8-12 ₪ לאריזת 80 גרם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה