גרסאות חדשות לכריכים לבית הספר

 

כריך ג'אבטה איולי רוסטביף ופלפלים קלויים:
חומרים:
1 ג'אבטה חצויה
ממרח איולי
3-4 פרוסות רוסטביף דקות (מהצלי של שבת – הוא רק משתבח למחרת)
1/4 פלפל אדום קלוי וקלוף (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר)
1/4 פלפל צהוב קלוי וקלוף (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר)
לממרח איולי:
2 כפות מיונז
1 שן שום כתושה
מעט מיץ לימון
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים בעזרת מטרפה את המיונז, השום ומיץ הלימון.
מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים לערבב לממרח חלק.
הכנת הכריך:
מורחים את האיולי על שני חצאי הג'אבטה
מניחים על החצי התחתון של הג'באטה את פרוסות הרוסטביף
מניחים על הרוסטביף את הפלפלים הקלויים
סוגרים בחצי העליון של הג'באטה וחוצים באלכסון.

כריך עוף פסטו בזיליקום וצ'ילי מתוק:
חומרים:
2 פרוסות לחם קסטן שחור או לחם אחר מקמח מלא
1 יח' חזה עוף צלוי ומצונן, פרוס דק (ניתן להכין מראש ולשמור בקרור)
ממרח פסטו
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
עלי חסה טריים
לממרח פסטו:
1 כוס עלי בזיליקום
1 כפית צנוברים קלויים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל החומרים מלבד השמן למחית חלקה. מוסיפים בהדרגה את השמן ומתבלים במלח לפי הטעם.
הכנת הכריך:
מורחים פרוסה אחת בפסטו ופרוסה שניה בצ'ילי מתוק.
מניחים על הפרוסה עם הפסטו את פרוסות העוף והחסה, וסוגרים בפרוסה השניה.

כריך לחם דגנים טחינה, דבש ואגוזים (כריך אנרגיה):
חומרים:
2 פרוסות לחם דגנים
1 כף טחינה גולמית
1 כף דבש
1 כפית שומשום מלא
1 בננה פרוסה לפרוסות דקות
1 כף אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
בכלי מתאים מערבבים בכף או במטרפה טחינה, דבש שומשום ואגוזים למרקם אחיד.
מורחים את הממרח שהתקבל על שתי פרוסות הלחם.
מניחים על אחת הפרוסות את הבננה הפרוסה וסוגרים.

פיתה מקמח מלא עם עגבניות מיובשות, טפנד וקשקבל:
חומרים:
1 פיתה מקמח מלא
טפנד זיתים
ממרח עגבניות מיובשות
2 פרוסות קשקבל או גבינה צהובה אחרת לפי הטעם
1 מלפפון ירוק פרוס דק
טפנד זיתים:
1/2 כוס זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים
1/4 כוס שמן זית
1 פילה אנשובי
1 שן שום
מלח
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
ממרח עגבניות מיובשות:
1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית
מעט מלח
מעט סוכר
טוחנים את העגבניות, עם חלק משמן הזית שלהן, למרקם חלק. מוסיפים מלח וסוכר לפי הטעם.
הכנת הכריך:
מורחים את פנים הפיתה בטפנד זיתים ועליו ממרח העגבניות.
מניחים את פרוסות הגבינה, ומעל את פרוסות המלפפון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה