דבורה בן-נר דיירת משען נאות אביבים זכתה בתחרות מתכוני עוגות הגבינה של תנובה

בתחרות עוגת הגבינה הישראלית של תנובה שנערכה לכבוד חג השבועות, נבחרו להתמודד 11 מרכזי דיור מוגן מרחבי הארץ. 10 אופות ואופה אחד הציגו את פרי יצירתם. ויש גם שני מתכונים להנאתכם

בתחרות עוגת הגבינה הישראלית של תנובה שנערכה לכבוד חג השבועות, נבחרו להתמודד 11 מרכזי דיור מוגן מרחבי הארץ.
10 אופות ואופה אחד – יום טוב אנג'ל, הציגו את פרי יצירתם לאחר שנבחרו בתחרות אפיית עוגות פנימית בקרב דיירי הבית המוגן.
שישה שופטים מקצועיים טעמו ובחרו את העוגה המנצחת של דבורה בן נר (בתמונה), בת 65, צברית מבית לדיור מוגן "משען נאות אביבים".

דבורה, שאפתה עוגת גבינה ישראלית אשר זכתה לשם "העוגה המבולבלת", אומרת: "שילבתי בין שלוש עוגות שונות, וכל חבריי קוראים לעוגה בשם הזה. העוגה מורכבת מעוגת גבינה קרה קלאסית, ציפוי של פיצוחים מקורמלים (אגוזי לוז, שקדים ופקאן), והבסיס והמעטפת המקשטים את העוגה עשויים מביסקוטים מוברשים בתערובת סוכר ושרי דובדבנים".

וכיצד נולדה עוגת הגבינה של דבורה?
דבורה מספרת: "כחובבת מחשב וגלישה באינטרנט וכחובבת בישול ואפיה, גלשתי להנאתי באינטרנט וניסיתי לצוד מתכונים מעניינים בהם אפתיע את משפחתי וחברותי. גלשתי להנאתי בפורומים של מתכונים ואספתי מתכונים שונים.
לפני מספר שנים ביקשו ממני להכין עוגת גבינה, התלבטתי בין 3 מתכונים שנראו לי ולא הצלחתי להחליט. פתאום צצה במוחי הברקה, למה שלא אעשה "מיש-מש" ומכל השלושה אכין עוגה?, כמה רע זה יכול להיות? הפשלתי שרוולים, חיברתי מתכונים, והרי לכם עוגה שברבות הימים הפכה למדוברת.
מאז, כשאני שואלת איזה עוגה להכין לקינוח, צוחקים כולם ואומרים כמובן שאת הגבינה המבולבלת. והרי היא לפניכם: שרלוט הגבינה עם פיצוחים מסוכרים".


שרלוט גבינה בציפוי פיצוחים מסוכרים
דבורה בן נור, משען נאות אביבים

תבנית עגולה 28
חומרים לבסיס
2 חבילות ביסקוטים (כ- 35 יחידות)
1 כוס מים
4 כפיות סוכר
2 כפות שרי דובדבנים
אופן ההכנה
– לבחוש ביחד מים רותחים עם הסוכר והשרי ולקרר.
– לקטום 2 ס"מ מהקצוות של הביסקוטים.
– לשים על תחתית קרטון את הרינג ונייר אפיה בגודל הרינג.
– לסדר את הביסקוטים כשהצד הקטום כלפי מטה.
– את כל שאריות הביסקוטים לסדר בתחתית ולהוסיף ביסקוטים חתוכים.
– להבריש את הביסקוטים עם תערובת הסוכר והשרי.
חומרים למילוי:
– 750 גר' גבינה לבנה של תנובה 9%
– 1 כוס סוכר
– 3 שקיות סוכר וניל
– 2 שמנת מתוקה השף הלבן
– 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
– 1 כוס חלב
– 1.5 שקית ג'לטין (18 גר')
– 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
– לערבב את הגבינה עם הסוכר והסוכר וניל, ולתת לנוח עד שהסוכר נמס.
– לערבב את המים הרותחים עם הג'לטין, ולערבב עד שהנוזל צלול לגמרי.
– להוסיף את הג'לטין לתערובת הגבינה והסוכר.
– להקציף את השמנת מתוקה אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה.
– לאחד את התערובות עד שהכל חלק וללא גושים.
– לצקת לתוך מעטפת הביסקוטים.
– לקרר כשעתיים.
חומרים לציפוי:
– 50 גר' אגוזי לוז מולבנים וקלויים ושבורים גס
– 50 גר' שקדים מולבנים קלויים ושבורים גס
– 50 גר' אגוזי פקאן קלויים ושבורים גס
– 50 גר' חמאה
– 6 כפות סוכר
אופן ההכנה:
– להמיס במחבת את החמאה והסוכר לתערובת חלקה ללא גושי סוכר.
– להוסיף את הפיצוחים, לערבב על אש נמוכה עד שהכל מצופה.
– לשטח על קרש חיתוך מכוסה בנייר אפיה.
– להשאיר בחום החדר עד למצטנן, לפורר את התערובת לפירורים גסים (בעזרת היד או להכניס לניילון ולדפוק עם מערוך) .
– לפזר על תערובת העוגה המוכנה.


ועוד מתכון מהתחרות, זה של יום טוב אנג'ל:
טרייפל דבש, גבינה ומי ורדים

בסיס:
עוגת דבש:
1/2 כוס מים חמים
2 כפות דבש
כף ליקר אגוזים
מילוי:
250 גר' שוקולד לבן
250 גר' שוקולד מריר
2 כוסות חלב תנובה חם
1 גביע שמנת תנובה בטעם טבעי
2 מיכלים שמנת מתוקה השף הלבן
2 מיכלים גבינת מסקרפונה
150 גר' פירות יער
ג'לי ורדים:
11/2 כוסות מים חמים
2 כפות סוכר
2 דפי ג'לטין מרוככים ב-1/3 כוס מים
1/2 פקק מי זהר (ורדים)
עלי כותרת משני ורדים גדולים
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית הגשה שקופה בפרוסות עוגת דבש ומרטיבים בתערובת המים, הדבש וליקר האגוזים.
שמים בקערה אחת את השוקולד הלבן, ובשנייה את השוקולד המריר. מרתיחים את החלב ומוסיפים כוס אחת לכל קערה.
מערבבים עד להמסת השוקולד ומצננים.
לאחר הצינון מוסיפים לכל קערה 1/2 מיכל שמנת, ומיכל שלם של מסקרפונה – מערבבים היטב.
מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים מחצית הכמות לכל קערה. מקפלים לתוך תערובת עד לקבלת קרם גבינה בהיר וכהה.
על הבסיס שבתבנית מניחים תחילה שכבה של הקרם הבהיר, שכבה של פירות יער ושכבה של הקרם הכהה. מקררים במקרר כ-3 שעות.
מכינים את ג'לי הורדים ומניחים שכבה ממנו על העוגה המצוננת.
מקשטים בעלי ורדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר