דגי ים ברוטב פלפלים צבעוניים

 

חומרים להכנת 4 מנות:
לרוטב הפלפלים:
– 6 כפות שמן זית זיתא
– 3 בצלים, פרוסים דק
– 2 שיני שום כתושות
– 6 פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב וירוק), פרוסים לרצועות דקות
– 1 פלפל חריף, קצוץ דק (אם רוצים)
– 1 מיכל קטן עגבניות מרוסקות (400 גרם)
– מלח, פלפל שחור

לדג:
– 2 דגי ים (בס או בורי) נקיים, חצויים לאורכם ללא הראש והעצמות
– 8 כפות שמן זית זיתא – לטיגון הדג

אופן הכנת הרוטב:
שמים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את השום והפלפלים ומבשלים, תוך בחישה, כ- 10 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מביאים לבעבוע עדין ומבשלים כחמש דקות.
מתקבל סלט פלפלים מבושל.

להגשה:
– 3 כפות שמן זית זיתא כתית מעולה
– פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
– פלחי לימון

אופן הכנת הדג:
שוטפים ומייבשים היטב את נתחי הדגים.
מחממים 8 כפות שמן זית 100% במחבת לטיגון "חצי עמוק".
מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים, לא מכוסה, כ-7 דקות.
הופכים בזהירות את הדג ומטגנים עוד כ-5 דקות על צדו השני.
מוציאים לצלחת הגשה.
מערימים כרבע מהפלפלים על הדג.
מזליפים כחצי כף שמן זית כתית מעולה על כל מנה, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובפלחי לימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה