חומרים להכנת 4 מנות:
לרוטב הפלפלים:
– 6 כפות שמן זית זיתא
– 3 בצלים, פרוסים דק
– 2 שיני שום כתושות
– 6 פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב וירוק), פרוסים לרצועות דקות
– 1 פלפל חריף, קצוץ דק (אם רוצים)
– 1 מיכל קטן עגבניות מרוסקות (400 גרם)
– מלח, פלפל שחור
לדג:
– 2 דגי ים (בס או בורי) נקיים, חצויים לאורכם ללא הראש והעצמות
– 8 כפות שמן זית זיתא – לטיגון הדג
אופן הכנת הרוטב:
שמים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את השום והפלפלים ומבשלים, תוך בחישה, כ- 10 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מביאים לבעבוע עדין ומבשלים כחמש דקות.
מתקבל סלט פלפלים מבושל.
להגשה:
– 3 כפות שמן זית זיתא כתית מעולה
– פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
– פלחי לימון
אופן הכנת הדג:
שוטפים ומייבשים היטב את נתחי הדגים.
מחממים 8 כפות שמן זית 100% במחבת לטיגון "חצי עמוק".
מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים, לא מכוסה, כ-7 דקות.
הופכים בזהירות את הדג ומטגנים עוד כ-5 דקות על צדו השני.
מוציאים לצלחת הגשה.
מערימים כרבע מהפלפלים על הדג.
מזליפים כחצי כף שמן זית כתית מעולה על כל מנה, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובפלחי לימון.