דג חריף בקארי: מנת ביניים לסעודת החג

מצרכים:10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי, פרוס לפרוסות של 3- 4 סנטימטרשמן איכותי לטיגוןמיץ מלימון אחדאופן הכנת הדג:יש לשטוף היטב את פרוסות הדג, ולהזליף עליהן מיץ מלימון שלם כשעה לפני הההכנה.לפני הההכנה – לשטוף מתחת למים זורמים.לטגן ללא תיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. להוציא על נייר סופג.חומרים לרוטב:2 בצלים בינוניים6 שיני שום, בפרוסות דקותחצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים 1 קופסה של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)1 רסק עגבניות קטן1 כוס יין אמרלד ריזלינג2 כפות שטוחות של סוכר1 כף שטוחה של מלח3 כפיות של קאריו ליטר מים אופן הכנת הרוטב:לטגן את הבצל עד השחמה קלה, להוסיף את השום הפרוס.לאחר טיגון קל להוסיף את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי. לאדות כ- 5 דקות. להוסיף את כל החומרים האחרים, לבשל על אש קטנה כחצי שעה, ולהוסיף מים במדת הצורך. לאחר חצי שעה להוסיף לרוטב את פרוסות הדג.לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות.לכבות את האש, ולהשאיר את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.להגיש חם או קר.

מצרכים:
10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי, פרוס לפרוסות של 3- 4 סנטימטר
שמן איכותי לטיגון
מיץ מלימון אחד

אופן הכנת הדג:
יש לשטוף היטב את פרוסות הדג, ולהזליף עליהן מיץ מלימון שלם כשעה לפני הההכנה.
לפני הההכנה – לשטוף מתחת למים זורמים.
לטגן ללא תיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. להוציא על נייר סופג.

חומרים לרוטב:
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום, בפרוסות דקות
חצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה
3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים
1 קופסה של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס יין אמרלד ריזלינג
2 כפות שטוחות של סוכר
1 כף שטוחה של מלח
3 כפיות של קארי
ו ליטר מים

אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד השחמה קלה,
להוסיף את השום הפרוס.
לאחר טיגון קל להוסיף את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי.
לאדות כ- 5 דקות.
להוסיף את כל החומרים האחרים, לבשל על אש קטנה כחצי שעה, ולהוסיף מים במדת הצורך.

לאחר חצי שעה להוסיף לרוטב את פרוסות הדג.
לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות.
לכבות את האש, ולהשאיר את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.

להגיש חם או קר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר