fbpx

דג חריף בקארי: מנת ביניים לסעודת החג

מצרכים:10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי, פרוס לפרוסות של 3- 4 סנטימטרשמן איכותי לטיגוןמיץ מלימון אחדאופן הכנת הדג:יש לשטוף היטב את פרוסות הדג, ולהזליף עליהן מיץ מלימון שלם כשעה לפני הההכנה.לפני הההכנה – לשטוף מתחת למים זורמים.לטגן ללא תיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. להוציא על נייר סופג.חומרים לרוטב:2 בצלים בינוניים6 שיני שום, בפרוסות דקותחצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים 1 קופסה של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)1 רסק עגבניות קטן1 כוס יין אמרלד ריזלינג2 כפות שטוחות של סוכר1 כף שטוחה של מלח3 כפיות של קאריו ליטר מים אופן הכנת הרוטב:לטגן את הבצל עד השחמה קלה, להוסיף את השום הפרוס.לאחר טיגון קל להוסיף את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי. לאדות כ- 5 דקות. להוסיף את כל החומרים האחרים, לבשל על אש קטנה כחצי שעה, ולהוסיף מים במדת הצורך. לאחר חצי שעה להוסיף לרוטב את פרוסות הדג.לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות.לכבות את האש, ולהשאיר את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.להגיש חם או קר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
10 פרוסות של דג נסיכת הנילוס או בורי, פרוס לפרוסות של 3- 4 סנטימטר
שמן איכותי לטיגון
מיץ מלימון אחד

אופן הכנת הדג:
יש לשטוף היטב את פרוסות הדג, ולהזליף עליהן מיץ מלימון שלם כשעה לפני הההכנה.
לפני הההכנה – לשטוף מתחת למים זורמים.
לטגן ללא תיבול את פרוסות הדג משני הצדדים בשמן איכותי. להוציא על נייר סופג.

חומרים לרוטב:
2 בצלים בינוניים
6 שיני שום, בפרוסות דקות
חצי חבילה של כוסברה שטופה וקצוצה
3 עלי סלרי אמריקאי (עלים וגבעול) קצוצים
1 קופסה של שימורי עגבניות (עדיף קוביות)
1 רסק עגבניות קטן
1 כוס יין אמרלד ריזלינג
2 כפות שטוחות של סוכר
1 כף שטוחה של מלח
3 כפיות של קארי
ו ליטר מים

אופן הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל עד השחמה קלה,
להוסיף את השום הפרוס.
לאחר טיגון קל להוסיף את הכוסברה ואת הסלרי האמריקאי.
לאדות כ- 5 דקות.
להוסיף את כל החומרים האחרים, לבשל על אש קטנה כחצי שעה, ולהוסיף מים במדת הצורך.

לאחר חצי שעה להוסיף לרוטב את פרוסות הדג.
לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות.
לכבות את האש, ולהשאיר את הדג בסיר מכוסה חצי שעה נוספת לפחות.

להגיש חם או קר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר