דג מוסר בעלי גפן על הגריל

ל- 4 סועדים:מצרכים:4 דגי מוסר (או פרידה) במשקל 500 גרם כל אחד, מנוקיםכ-20 עלי גפן מוחמצים4 ענפי רוזמרין קטנים4 פרוסות לימון12 שיני שום2 עלי דפנהמלח פלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מניחים פרוסת לימון, ענף רוזמרין, חצי עלה דפנה ושלוש שיני שום חצויות, בבטן כל אחד מהדגים. פורסים שניים או שלושה עלי גפן (לפי הגודל) על משטח העבודה, כך ששטחם יהיה גדול משטח הדג. משמנים את חלקו החיצוני של כל דג בשמן זית, ממליחים ומפלפלים מעט. עוטפים היטב בעלי הגפן, מחזקים בחוט "שמשון" או בקיסמים. עדיף לעשות את השלב הזה כמה שעות לפני ההכנה, כדי לתת לחומרי הטעם לחדור לדג. מניחים על גריל חם, אך לא לוהט, וצולים כעשר דקות מכל צד. העלים עשויים להיחרך מעט, אך הדבר לא פוגע בטעמם.מי שלא אוהב את טעם עלי הגפן, יכול לקלף אותם בזהירות ולאכול רק את הדג. אפשר גם להכין את הדגים בתנור, באפייה רגילה או משולבת בגריל התנור. ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

ל- 4 סועדים:

מצרכים:
4 דגי מוסר (או פרידה) במשקל 500 גרם כל אחד, מנוקים
כ-20 עלי גפן מוחמצים
4 ענפי רוזמרין קטנים
4 פרוסות לימון
12 שיני שום
2 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מניחים פרוסת לימון, ענף רוזמרין, חצי עלה דפנה ושלוש שיני שום חצויות, בבטן כל אחד מהדגים.
פורסים שניים או שלושה עלי גפן (לפי הגודל) על משטח העבודה, כך ששטחם יהיה גדול משטח הדג.
משמנים את חלקו החיצוני של כל דג בשמן זית, ממליחים ומפלפלים מעט.
עוטפים היטב בעלי הגפן, מחזקים בחוט "שמשון" או בקיסמים. עדיף לעשות את השלב הזה כמה שעות לפני ההכנה, כדי לתת לחומרי הטעם לחדור לדג.
מניחים על גריל חם, אך לא לוהט, וצולים כעשר דקות מכל צד.
העלים עשויים להיחרך מעט, אך הדבר לא פוגע בטעמם.

מי שלא אוהב את טעם עלי הגפן, יכול לקלף אותם בזהירות ולאכול רק את הדג.
אפשר גם להכין את הדגים בתנור, באפייה רגילה או משולבת בגריל התנור.


ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008 – שבוע המסעדות של ישראל – 24.8-2.9.08

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר