מרכיבים
פילטים מדג אחד (דניס, בורי, לברק או מוסר) או דג שלם מהרשימה נקי
גזר פרוס לאורך לפלחים
6 שיני שום קלופות
4 יחידות פלפל סודני שלם
צרור עלי כוסברה
3 שיני שום פרוסות לדפדפות
3 פלחי לימון
0.5 כוס שמן
0.5 כוס מים
1 כפית עריסה
מלח פלפל פפריקה חריפה
הכנה
במחבת מניחים מצע של עלי כוסברה, פלחי גזר, שיני שום, פלחי לימון והפלפלים החריפים ומניחים מעליהם את הדג. מפזרים מעל את דפדפות השום וכוסברה קצוצה גס.
מערבבים חצי כוס שמן עם מלח, פלפל, מעט פפריקה ועריסה ויוצקים מעל הדג מוסיפים את המים ומרתיחים.
לאחר הרתיחה מנמיכים לאש קטנה מכסים היטב ונותנים לדג להתבשל למשך 10 עד 15 דקות. בודקים את הדג מידי פעם באם הוא עדיין לא מבושל וחסרים נוזלים מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל בנוזלים. בסוף הבישול המחבת צריכה להיות כמעט ללא נוזלים.