דג סלמון אפוי ברוטב שום ויין

 

4 מנות, כל מנה שווה מנת חלבון בשרי + 1 מנת שומן, בערך 250 קלוריות

חומרים:
פילה דג סלמון
1 כפית שמן זית או ספריי קל שמן.
20 שיני שום לא מקולפות
1 כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
רוזמרין  עלי דפנה, פלפל אנגלי

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה. 
מורחים על הנייר שמן זית ומניחים את פילה הדג.
מפזרים את שיני השום מעל הדג ובתבנית.
מוסיפים יין, מלח, פלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי, ורוזמרין.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה במשך 15 דקות.
מכניסים את הדג ואופים כ-25 דקות.
כדאי מאוד להשגיח – סלמון הוא דג נהדר, אך יש נטייה ליבשו בתנור ואז הוא ממש חונק, קשה לאוכלו. מומלץ לדייק בזמני האפייה כדי לאוכלו בשיא תפארתו.

www.diets.co.il – הפורטל הישראלי לתזונה נכונה דיאטה ופעילות גופנית






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה