מצרכים ל-4 מנות:
2 דגי פורל שלמים נקיים, של מעדני הדג (להשיג ברשתות השיווק)
2 כפות שמן זית
8 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
כוס כוסברה
1 עגבניה בשרנית חתוכה לחצאי פרוסות דקות
1 לימון חתוך לפרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום חתוך דק מאד
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות יין לבן
חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
מניחים כל אחד מהדגים על נייר כסף.
לתוך בטן הדג מכניסים את התערובת של 4 שיני שום, חצי כוס כוסברה, שמן זית.
מושחים את הדג בשני צידיו בשמן זית מוסיפים את יתר הכוסברה.
מוסיפים עגבניה, פלפל חריף ופפריקה חריפה.
סוגרים היטב את נייר הכסף ומותירים פתח קטן כדי להוסיף את היין הלבן ולאחר מכן לסגור אותו.
מניחים על משטח הצלייה למשך 10 דקות (על צד אחד בלבד).
לאחר מכן בוזקים לחגיגת הטעם גם עלי פטרוזוליה רעננים.
צילום אלינה איביציקי