fbpx

דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית

מתכון ל-6 סועדיםחומרים:1 דג פורל ורוד משפחתי צרור עירית200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנותכוס יין לבן יבשמלח פלפל שחורחצי בצל סגול קלוף וקצוץ דקאופן ההכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות.מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.להכנת הרוטב:בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה.מצמצים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין). מתבלים במלח ופלפל.מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.הגשה: מוציאים את הדג מהתנור.ופורסים למנות על פי מספר הסועדים.יוצקים מעל הדג את הרוטב. אתר דגי הדן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל-6 סועדים

חומרים:
1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:
בסיר קטן שמים כוס יין ובצל ומביאים לרתיחה.
מצמצים את הנוזלים (להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין). מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.
מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה:
מוציאים את הדג מהתנור.
ופורסים למנות על פי מספר הסועדים.
יוצקים מעל הדג את הרוטב.

אתר דגי הדן

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר