דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים

דואט חזה מולרד עם חזה עופיונים במשרה ליקר רימונים, על מצע מחית ארטישוק ירושלמי עם אספרגוס ברוטב קונפי רימונים ולימונית

המצרכים ל- 5 סועדים:
500 גרם חזה מולרד
5 יחידות חזה עופיון
100 סמ"ק ליקר רימונים
כפית ג'ינג'ר טרי טחון
700 גרם ארטישוק ירושלמי
50 גרם מחמאה
400 גרם אספרגוס טרי
כף שמן
כוס גרגרי רימונים
שתי כפות סוכר
כפית מיץ לימון
כוס מים
כף קורנפלור
שתי כפות לימונית קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
חותכים את חזה המולרד לנתחונים, משרים את חזה העופיונים בליקר הרימונים והג'ינג'ר, מקלפים את הארטישוק הירושלמי, חותכים אותו לקוביות ומבשלים עד לריכוך.
משאירים מעט מים, מוסיפים את המחמאה, המלח והפלפל וטוחנים עד לקבלת פירה.
צולים בתנור בחום של 180 מעלות כ-30 דקות את חזה העופיונים. מקפיצים במחבת את חזה המולרד במעט שמן עם מעט מלח ופלפל. חותכים את האספרגוס לרצועות באורך של 5 ס"מ, ומבשלים בישול קצר.

להכנת הרוטב:
בסיר נפרד בחום נמוך מבשלים את גרגרי הרימונים עם הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת קונפיטורה.
מוסיפים 1/2 כוס מים ומרתיחים כ-5 דקות. מסמיכים את הנוזל עם בלילה של 1/2 כוס מים קרים והקורנפלור, ומוסיפים את הלימונית הקצוצה.

סידור הצלחת:
מניחים במרכז הצלחת את פירה הארטישוק, עליו מניחים את חזה העופיון ועליו את חזה המולרד, מסביב מפזרים את האספרגוס, ובוזקים את הרוטב מסביב למנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר