fbpx

דואט פילה בקר וצלעות כבש בתוספת פירה שורשים ופולנטה תירס

מתכון מיוחד לרגל חג האהבהמצרכים לזוג: פילה בקר – 2 נתחים של 170 גרם.צלעות כבש – 2 נתחים של 220 גרם.לבקש מהקצב שיפרק למענכם את נתחי הבשר.את השמן יש לזרוק ולאחריו יש להוסיף כוס יין, מלח ופלפל וכפית סוכר אל משקעי המחבת ולשמור את הרוטב בצד.את הצלעות יש לאפות בתנור 12 דקות ואת הפילה בקר כ 10 דקות.פולנטה:200 גרם של תירס גרעינים טרי, מלח ע"פ הטעם , 2 כפות שמן זיתפירה שורשים:2 תפוח אדמה מקולף1 בצל מקולף1 לפת מקולפת2 שורש פטרוזיליה מקולף2 שורש סלרי מקולף1 בטטה אפויה בתנוראופן ההכנה: את נתחי הבשר יש לצלות על מחבת עם שמן זית מכל צדדיו.אופן הכנת הפולנטה:את התירס יש לבשל במים עד גובה התירס במשך 45 דקות עד למצב בו הגרעינים מתרככים. לאחר מכן יש לטחון את התירס עם המים, המלח ושמן הזית עד קבלת מרקם אחיד( ניתן לסנן במסננת גסה)הכנת פירה שורשים: לבשל בסיר מים את כל המצרכים עד לריכוך. במקביל לאפות בטטה עם הקליפה עם מלח גס במשך 45 דקותלסנן את המצרכים עם המים, לייבש את הירקות בתנור במשך 5 דקות, ולרסק את הכל יחדיו עם הבטטה למחית שלמה.יש להוסיף מלח ושמן זית לפי הטעם.אופן ההגשה:בצלחת גדולה יש להניח את פירה השורשים ועל בסיסו את פילה הבקר, את הפולנטה תירס לצידו של הפילה, ועל בסיסו יש להניח את הצלעות.את הרוטב יש לבזוק מלמעלה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון מיוחד לרגל חג האהבה

מצרכים לזוג:
פילה בקר – 2 נתחים של 170 גרם.
צלעות כבש – 2 נתחים של 220 גרם.
לבקש מהקצב שיפרק למענכם את נתחי הבשר.
את השמן יש לזרוק ולאחריו יש להוסיף כוס יין, מלח ופלפל וכפית סוכר אל משקעי המחבת ולשמור את הרוטב בצד.
את הצלעות יש לאפות בתנור 12 דקות ואת הפילה בקר כ 10 דקות.
פולנטה:
200 גרם של תירס גרעינים טרי, מלח ע"פ הטעם , 2 כפות שמן זית
פירה שורשים:
2 תפוח אדמה מקולף
1 בצל מקולף
1 לפת מקולפת
2 שורש פטרוזיליה מקולף
2 שורש סלרי מקולף
1 בטטה אפויה בתנור

אופן ההכנה:
את נתחי הבשר יש לצלות על מחבת עם שמן זית מכל צדדיו.
אופן הכנת הפולנטה:
את התירס יש לבשל במים עד גובה התירס במשך 45 דקות עד למצב בו הגרעינים מתרככים. לאחר מכן יש לטחון את התירס עם המים, המלח ושמן הזית עד קבלת מרקם אחיד( ניתן לסנן במסננת גסה)
הכנת פירה שורשים:
לבשל בסיר מים את כל המצרכים עד לריכוך. במקביל לאפות בטטה עם הקליפה עם מלח גס במשך 45 דקות
לסנן את המצרכים עם המים, לייבש את הירקות בתנור במשך 5 דקות, ולרסק את הכל יחדיו עם הבטטה למחית שלמה.
יש להוסיף מלח ושמן זית לפי הטעם.

אופן ההגשה:
בצלחת גדולה יש להניח את פירה השורשים ועל בסיסו את פילה הבקר, את הפולנטה תירס לצידו של הפילה, ועל בסיסו יש להניח את הצלעות.
את הרוטב יש לבזוק מלמעלה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר