דואט צלע טלה עם פרגיות ברוטב נענע וריחן בשילוב בטטה ואספרגוס

 

חומרים לחמש מנות
5 יחידות צלע טלה
חומרי טעם לצלעות: חצי כוס שמן זית, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס
800 גרם פרגיות (5 י"ח)
חומרי טעם לפרגיות: חצי כוס שמן זית, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית שום כתוש

חומרים לרוטב
1 ליטר מים
חצי כוס יין אדום
כף סויה
כף אבקת מרק בקר
קורט פלפל שחור
כף נענע קצוצה
כף ריחן קצוץ
כף קורנפלור + חצי כוס מים קרים מעורבבים
1 ק"ג בטטה
חומרי טעם בטטה: רבע כוס שמן זית, חצי כוס מים, כפית שום, כף פפריקה מתוקה, כף רוזמרין טרי
300 גרם אספרגוס טרי

אופן הכנה
מרתיחים את כל חומרי הרוטב למשך 10 דקות ומסמיכים עם הקורנפלור והמים, לאחר הרתיחה מכבים את האש.

חותכים את הבטטה לטבעות, אפוים את הבטטה עם חומרי הטעם בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות.

צולים את הצלעות והפרגיות בגריל או בתנור לאחר שתובלנו בחומרי הטעם שלהן.

מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את האספרגוס במים רותחים למשך שתי דקות.

הגשה: מניחים את הבטטה במרכז הצלחת, בצידי הבטטה מניחים את הפרגית והצלע ויוצקים את הרוטב. מקשטים עם עלי נענע וריחן ואספרגוס.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה