דובשניות שוקולד

הגרסה השוקולדית לדובשניות הקלאסיות – דובשניות כהות ורכות, מנוקדות בשוקולד מריר, שלא תאמינו כמה קל להכין. קערה אחת וכף עץ – זה כל מה שתצטרכו. כמות: 40-50 יחידותרמת קושי: קלזמן הכנה כולל: שעה וחצי   מצרכים:120 גרם (1/3 כוס) דבש100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה80 מ"ל (1/3 כוס) שמןקורט מלחקורט קינמון1 ביצה 280 גרם (2 כוסות) קמח40 גרם (4 כפות) קקאו1 כפית אבקת אפייה1 כפית סודה לשתייה150 גרם שוקולד מריר, קצוץ   לציפוי:100-150 גרם אבקת סוכר   אופן ההכנה:בקערה גדולה טורפים יחד דבש, סוכר, שמן, מלח, קינמון וביצה – עד שמתקבלת תערובת אחידה.מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושוקולד קצוץ.מערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.מצננים את הבצק במשך כחצי שעה במקרר.מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.יוצרים עיגולים בגודל אגוז מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי מוחלט. מניחים במרווחים על גבי התבניות.אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן "מתפוצצות", מתייצבות בצדדים אך עדיין מעט רכות במרכז.מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.טיפים ושדרוגים:שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל לגיוון הטעמים.אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום השוקולד המריר באותה כמות.   צילום נטלי לוין

הגרסה השוקולדית לדובשניות הקלאסיות – דובשניות כהות ורכות, מנוקדות בשוקולד מריר, שלא תאמינו כמה קל להכין. קערה אחת וכף עץ – זה כל מה שתצטרכו.

כמות: 40-50 יחידות
רמת קושי: קל
זמן הכנה כולל: שעה וחצי

 

מצרכים:
120 גרם (1/3 כוס) דבש
100 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
קורט מלח
קורט קינמון
1 ביצה
280 גרם (2 כוסות) קמח
40 גרם (4 כפות) קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

לציפוי:
100-150 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
בקערה גדולה טורפים יחד דבש, סוכר, שמן, מלח, קינמון וביצה – עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ושוקולד קצוץ.
מערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
מצננים את הבצק במשך כחצי שעה במקרר.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
יוצרים עיגולים בגודל אגוז מהבצק וטובלים באבקת סוכר לציפוי מוחלט.
מניחים במרווחים על גבי התבניות.
אופים את העוגיות במשך 10-15 דקות או עד שהן "מתפוצצות", מתייצבות בצדדים אך עדיין מעט רכות במרכז.
מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

טיפים ושדרוגים:

שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או במייפל לגיוון הטעמים.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן במקום השוקולד המריר באותה כמות.

 

צילום נטלי לוין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר