חומרים:
5 ליטר חלב
1 ק"ג סוכר
קורט סודה לשתייה
אופן ההכנה:
מבשלים על אש קטנה כ– 3 שעות עד להגעה למרקם וצבע לפי הצורך (סמיך לאלפחורס, נוזלי יותר לממרח).
חשוב להקפיד על בחישה במהלך הבישול או לבשל עם גולות בסיר.
גולות הזכוכית מאפשרות ערבוב יסודי יותר. יש להניח אותן בתחתית הסיר (כדי שלא יישברו) ולערבב בעדינות.
לדולסה המושלם מגיעים בדרך כלל לאחר מספר ניסיונות (וסירים שרופים…).
ממתכוני פסטיבל דרום אמריקה בצפון הנגב, 17-22 באוגוסט 2009
לפרטים ולמידע נוסף :www.habsor.co.il , 052-9991003