דים סאם תמרים ואגוזי מלך

 

מרכיבים ל-35 יחידות

בצק
רבע ק"ג קמח אורז דביק
100 גרם קמח אורז יבש
100 גרם סוכר
150 מ"ל מים

מלית
150 גרם תמרים (מחית תמרים יבשים ללא חרצנים באריזת ואקום).

50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס.

חבילת קוקוס / שומשום


אופן הכנה

לבצק
מערבבים את כל רכיבי הבצק יחד עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מקררים את הבצק למשך חצי שעה במקרר.

למלית
מערבבים את כל רכיבי המלית עד לקבלת מרקם אחיד.

יוצרים מהמלית כדורים בקוטר של 1.5 ס"מ.

את הבצק מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ ובעזרת כוס יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ.

מניחים את כדורי התמרים במרכז כל עיגול בצק.

עוטפים, אוטמים ומכווצים את קצוות הבצק (כמו שקית מטבעות).

מניחים את הדים סאם בסטימר מרופד בעלה כרוב למניעת הדבקה, ומאדים במשך כ 7 דקות.

טובלים את הדים סאם בקערה עם קוקוס או שומשום ומגישים מיד לצד תה יסמין.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה