דיסקו מתוקים מאת מאיה דרין

מאיה דרין היא שפית ומסעדנית. היא מפיקת תוכן קולינרי ועיתונאית אוכל בעלת טור קבוע בעיתון "ישראל היום". בדיסקו מתוקים היא מביאה מתכונים המתאימים לכל אופה, בשלן וחובב אוכל

מתכוני המאפים בספר מאופיינים בפשטות רבה, בחומרי גלם מוכרים וזמינים, ובטעמים קלאסיים של אפייה ביתית
מתכוני המאפים בספר מאופיינים בפשטות רבה, בחומרי גלם מוכרים וזמינים, ובטעמים קלאסיים של אפייה ביתית

דיסקו מתוקים

עוגות, עוגיות, חיתוכיות, מאפינס ועוד

מאת מאיה דרין

עיצוב עדה ורדי

צילומים דניאל לילה

הוצאת כתר

המחיר 98 ₪

הספר דיסקו מתוקים (כשר) מאגד מתכונים שסביר להניח כי תאהבו לאפות, ועוד יותר תאהבו לאכול. מתכוני המאפים בספר מאופיינים בפשטות רבה, בחומרי גלם מוכרים וזמינים, ובטעמים קלאסיים של אפייה ביתית. בין 100 המתכונים בספר: עוגת שוקולד בקערה אחת, רוגלך זריזים עם נוטלה, עוגיות שיבולת שועל ופינוקים, ריבועי לימון, עוגות לחגים ועוד מתכונים שהמאפיין אותם זה שכולם מהירים וקלים להכנה, וטעימים.

מאיה דרין היא שפית ומסעדנית. היא מפיקת תוכן קולינרי ועיתונאית אוכל בעלת טור קבוע בעיתון "ישראל היום". בדיסקו מתוקים היא מביאה מתכונים המתאימים לכל אופה, בשלן וחובב אוכל. את דרכה המקצועית התחילה מאיה בבית ספר תדמור בלימודי קונדיטוריה, ומשם המשיכה לבית הספר פראנדי בפריז, שם למדה לימודי גסטרונומיה ומסעדנות במשך שלוש שנים. במהלך שנותיה בפריז התמחתה אצל גי סבואה ובקייטרינג בשם Potel & Chabot. עם שובה ארצה השתלבה כשפית בתחום. ניהלה את מטבח מסעדת צ'ימצ'ינגה, הקימה וניהלה את מסעדת אימומה, וריכזה את מגמת הבישול בבית הספר בישולים בתל אביב. בשנים האחרונות היא גם מדריכת טיולים קולינריים בארץ ובעולם.

הספר על 100 מתכוניו, והטקסטים המלווים את הפרקים, הם מעין יומן אישי מתוק של מאיה דרין. מתוך מתכונים רבים במחברותיה, בחרה מאיה את מתכוני המתוקים האהובים עליה, ואיגדה אותם לספר זה. מהפרקים בספר בחרנו מספר מתכונים נוספים שמשכו את עינינו: עוגת בננות לימון ושומשום, עוגת תפוחים הולנדית, קנטוצ'יני שוקולד לבן לימוני, שבלולי תמרים וקקאו, מאפינס ריקוטה תפוזים ופרג, גלידת מייפל ואגוזי פקאן, קלפוטי קקאו קינמון ודובדבנים, קרם שוקולד אפוי, ולחגים: סופגניות בטעם פירות יער, עוגיות תבלינים צנוברים וחמוציות. ולמה קוראים לספר דיסקו מתוקים? לא ברור, אבל שיהיה דיסקו.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה