דלורית צלויה ממולאת אורז מלא ופטריות עם רוטב טחינה

חומרים ל- 6 מנות:3 יחידות דלורית נקיה חצויה לאורכה4 כפות סילאן2 כפות שמן זית1 כפית זרעי כוסברה1 כפית זרעי כמוןמלח, פלפללאורז:2 כפות שמן זית3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן1/2 1 כוסות מים רותחים2 שיני שום 1/2 שקית פטריות שי-טאקי ו- 1/2 שקית פטריות מאי-טאקימלח, פלפל1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים2 כפות צימוקים קצוצים דק1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק4 כפות כוסברה קצוצה דק1/4 כוס מיץ ליים או לימון4 כפות שמן זיתלהגשה: טחינה גולמיתאופן ההכנה:מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז מלח, פלפל ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים לכוס וחצי ומוסיפים לסיר עם הפטריות. מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ- 30 דקות עד שהאורז רך. מצננים ומעבירים לקערה.מורחים את חצאי הדלורית בסילן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.צילום אסף רונן

חומרים ל- 6 מנות:
3 יחידות דלורית נקיה חצויה לאורכה
4 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
מלח, פלפל

לאורז:
2 כפות שמן זית
3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן
1/2 1 כוסות מים רותחים
2 שיני שום 
1/2 שקית פטריות שי-טאקי ו- 1/2 שקית פטריות מאי-טאקי
מלח, פלפל
1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות צימוקים קצוצים דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
4 כפות כוסברה קצוצה דק
1/4 כוס מיץ ליים או לימון
4 כפות שמן זית

להגשה:
טחינה גולמית

אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז מלח, פלפל ומערבבים.
מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים לכוס וחצי ומוסיפים לסיר עם הפטריות.
מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ- 30 דקות עד שהאורז רך.
מצננים ומעבירים לקערה.
מורחים את חצאי הדלורית בסילן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.
מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית.
להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.

צילום אסף רונן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר