דלישס דלי-בר: תענוג

שוק אלנבי-רוטשילד, שנפתח באחד הצמתים העמוסים קולינרית בתל אביב, קטן ומצומצם משמעותית בהשוואה לשוק בשרונה, ושונה באופיו מהשוק הקטן והוותיק בנמל תל אביב

סנדוויץ' הקורנביף מכיל 200 גרם של חזה בקר מעושן עם איולי חרדל וירקות
סנדוויץ' הקורנביף מכיל 200 גרם של חזה בקר מעושן עם איולי חרדל וירקות. צילום אנטולי מיכאלו

טרנד שווקי האוכל הגיע עד אלי הביתה. טוב, לא ממש הביתה, אבל במרחק של פחות מעשר דקות הליכה. הכוונה לשוק אלנבי-רוטשילד, השוק החדש שנפתח באחד הצמתים העמוסים קולינרית שתמצאו בתל אביב. הוא קטן ומצומצם משמעותית בהשוואה לשוק בשרונה, ושונה באופיו מהשוק הקטן והוותיק בנמל תל אביב – כאן יש בעיקר דוכני אוכל ומסעדות, שמשווים למקום תחושה של מתחם אוכל יותר מאשר של שוק. אבל אני לא מתלונן. יש במתחם הזה מספר הצלחות קולינריות, כולל אחד מהראמנים הטובים ביותר שתמצאו בעיר. בכל הקשור לכריכים ולהמבורגרים, יש את דלישס דלי-בר, שפתחו כאן את הסניף השלישי שלהם (שני האחרים פועלים בשווקים האחרים בעיר). מאחר ואני לא מוצא את עצמי מבקר ואוכל בשווקים המודרניים של תל אביב (שוק הכרמל היה ונותר המועדף עלי, ולו בגלל הקרבה הגאוגרפית), זו הייתה עבורי ההזדמנות הראשונה להכיר את מאכלי הרשת.

ההמבורגר של דלישס, 220 גרם של בשר בקר הכולל חלקי אנטרקוט ושפונדרה, אותו מגישים בלחמנייה מתקתקה עם חסה, עגבנייה, מלפפון כבוש, בצל סגול ורטבים של איולי חרדל ואיולי שום דבש
ההמבורגר של דלישס, 220 גרם של בשר בקר הכולל חלקי אנטרקוט ושפונדרה, אותו מגישים בלחמנייה מתקתקה עם חסה, עגבנייה, מלפפון כבוש, בצל סגול ורטבים של איולי חרדל ואיולי שום דבש. צילום אנטולי מיכאלו

על התפריט חתום ניר עופר, הקצב של מעדניית דלישס שבזכותה קמה כל הרשת הזו. התפריט כולל את ההמבורגר של דלישס, 220 גרם של בשר בקר הכולל חלקי אנטרקוט ושפונדרה, אותו מגישים בלחמנייה מתקתקה עם חסה, עגבנייה, מלפפון כבוש, בצל סגול ורטבים של איולי חרדל ואיולי שום דבש (44 שקלים). אני הזמנתי אותו עם קורנביף מעושן (55 שקלים), בדיוק זה שגודש  את סנדוויץ' הקורנביף המכיל 200 גרם של חזה בקר מעושן עם איולי חרדל וירקות (49 שקלים), אותו הזמינה שותפתי לארוחה. את שתי המנות הזמנו כארוחה הכוללת פוטטוס וגזוז, תמורת תוספת של 10 שקלים למחיר.

ג'וסי לוסי - מנה נוספת בתפריט של דלישס
ג'וסי לוסי – מנה נוספת בתפריט של דלישס. צילום אנטולי מיכאלו

מה אגיד לכם, תענוג. ההמבורגר עשוי מבשר איכותי, טרי, שמתובל נכון כך שהטעם העיקרי שלו הוא טעם הבשר. יחד עם הלחמנייה והירקות – כולם טריים, יש לציין, מתקבל המבורגר שכשלעצמו מהווה סיבה טובה לחזור אל השוק. הקורנביף, שכיכב כאמור בשתי המנות שלנו, עשוי היטב. זו תוספת מעט מוזרה להמבורגר עקב ההבדל בטעמים, אבל בפני עצמו, בכריך, הוא פשוט מעדן. מאחר והזמנו את הכל בארוחה, קיבלנו גם את הפוטטוס שלהם – נתחים גדולים ויפים של תפוחי אדמה עשויים היטב, רכים במידה הנכונה, עם תיבול שהפך אותם ליותר מעניינים.

מספרים לנו שאחרי שתסתיים ההרצה יהיה אפשר ליהנות כאן בשעות הלילה מתפריט צ'יפס ותפוחי אדמה, וגם אלכוהול כמו צ'ייסר וודקה, צ'ייסר עראק וצ'ייסר מחייה ב-10שקלים, ושליש בירה ב-10 שקלים. עוד סיבה טובה להגיע לכאן.

 

דלישס דלי-בר, שוק אלנבי-רוטשילד. א'-שבת  10:00-2:00

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה