מרכיבים:
300 גר' דלעת
2 בטטות גדולות
2 בצל
1 מקל קינמון
תבלינים:
1/2 כפית כרכום
1 כף סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לקלף את הבטטה והדלעת
לחתוך לקוביות גדולות
לקלף את הבצל לחתוך לרצועות
להניח בסיר (רצוי רחב) שמן ולהניח בו את הבצל ומקל הקינמון (אורך מקל הקינמון בערך 5 ס"מ)
לטגן עד קבלת תבע זהוב
להניח את הדלעת והבטטה.
לערבב עם הבצל, לפזר את סוכר החום, פלפל שחור גרוס, מעט מלח וכורכום ולערבב.
לכסות מים עד גובה הדלעת, להעביר ללהבה נמוכה ולכסות
לבשל 40 דקות בערך עד צמצום הרוטב ושהבטטה והדלעת רכים
המלצה:
ניתן להוסיף בזמן ההגשה שקדים קלופים קלויים וצימוקים
צילום נועם דוד