דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומק

המתכון ל- 4 מנותחומרים:4 דגי דניס מפולטים בלי עצם5 גביעי יוגורט 4% שומןמלח,פלפל שחור גרוס טרי2 שיני שום כתושות2 כפות זעתר1 כף סומק50 גר' צנוברים קלויים1 כפית מחוקה קורנפלור4 כפות שמן זיתאופן ההכנה:למרוח תבנית אפייה בשמן זית, לנגב היטב את הפילטים ולהניח כשהצד עם העור כלפי מטה.בקערה גדולה לערבב את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ושתי כפות שמן זית.לפזר מעל את הקורנפלור ולערבב בעזרת מטרפה.ליצוק את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.להעביר תנור לגריל עליון, ולאפות במשך 2 דקות נוספות עד להשחמה חלקית של היוגורט.לבדוק בעזרת קיסם או סכין קטנה שהדגים מוכנים.לפזר מעל את הסומאק, הזעתר והצנוברים, ולהגיש.(ממתכוני שבוע גורמה 2005)



המתכון ל- 4 מנות

חומרים:
4 דגי דניס מפולטים בלי עצם
5 גביעי יוגורט 4% שומן
מלח,פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום כתושות
2 כפות זעתר
1 כף סומק
50 גר' צנוברים קלויים
1 כפית מחוקה קורנפלור
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
למרוח תבנית אפייה בשמן זית, לנגב היטב את הפילטים ולהניח כשהצד עם העור כלפי מטה.
בקערה גדולה לערבב את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ושתי כפות שמן זית.
לפזר מעל את הקורנפלור ולערבב בעזרת מטרפה.
ליצוק את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
להעביר תנור לגריל עליון, ולאפות במשך 2 דקות נוספות עד להשחמה חלקית של היוגורט.
לבדוק בעזרת קיסם או סכין קטנה שהדגים מוכנים.
לפזר מעל את הסומאק, הזעתר והצנוברים, ולהגיש.


(ממתכוני שבוע גורמה 2005)


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר