דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומק

 



המתכון ל- 4 מנות

חומרים:
4 דגי דניס מפולטים בלי עצם
5 גביעי יוגורט 4% שומן
מלח,פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום כתושות
2 כפות זעתר
1 כף סומק
50 גר' צנוברים קלויים
1 כפית מחוקה קורנפלור
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
למרוח תבנית אפייה בשמן זית, לנגב היטב את הפילטים ולהניח כשהצד עם העור כלפי מטה.
בקערה גדולה לערבב את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ושתי כפות שמן זית.
לפזר מעל את הקורנפלור ולערבב בעזרת מטרפה.
ליצוק את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
להעביר תנור לגריל עליון, ולאפות במשך 2 דקות נוספות עד להשחמה חלקית של היוגורט.
לבדוק בעזרת קיסם או סכין קטנה שהדגים מוכנים.
לפזר מעל את הסומאק, הזעתר והצנוברים, ולהגיש.


(ממתכוני שבוע גורמה 2005)







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה