מצרכים:
6 פילטים של דג אמנון
מלח
פלפל
לפתיתים:
1 בצל קצוץ
1/2 חבילה פתיתים
1 כף מרק בטעם בצל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לתוספת:
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל כתום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
מיץ מלימון אחד
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור
לקישוט:
סרטי בטטה מטוגנים
אופן ההכנה:
את הפילטים של הדג מתבלים במלח פלפל.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הדגים עד להשחמה.
הכנת הפתיתים:
מטגנים הבצל עד להשחמה קלה.
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים מים לפי הוראות היצרן, מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפתיתים מוכנים.
מצננים ומערבבים כל כמה דקות כדי שהפתיתים לא ידבקו.
את מצרכי התוספת מערבבים ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מערבבים את הפתיתים עם התוספת.
להגשה:
שמים 2 כפות פתיתים.
מטגנים את הדג.
מניחים מעל הסלט ומגישים מיד.
מירי זורגר היא שפית-קונדיטורית מומחית ליצירת מנות גורמה מיניאטוריות המתאימות לכל סגנון אירוח
צילום שלומי ברנטל