fbpx

דרך היין תמכור רק יינות שיעמדו בבדיקת איכות תקן היין

היינות, לרבות משקאות האלכוהוליים, בירה ושמן זית הנמכרים בחנויות הרשת, יעמדו בתקני האיכות המחמירים ביותר. הרשת בחרה לאמץ את טיוטת התקן הישראלי החדש, והיקבים הישראליים וכן היבואנים יידרשו לספק אנליזה כימית של היין כדי לוודא שהוא עומד בתקן
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רשת חנויות 'דרך היין' הודיעה על הפעלת מהלך איכות בכל סניפי הרשת, לפיו כל היינות, מיובאים וישראליים כאחד, יידרשו לבדיקות מעבדה וניתוח כימי כדי לוודא את איכות היין, על פי התקן הישראלי והאירופאי.

הרשת הודיעה גם כי יין שלא יעמוד בתקן ייצא ממגוון היינות, ולא יימכר בדרך היין.

במסגרת התהליך אותו ביצעה, מאמצת הרשת את טיוטת תקן היין הישראלי החדש, ת"י 1318 חלק 1, שפורסם באפריל 2013. ההצעה לתקן היין החדש נכתבה במסגרת ועדת מומחים בה חברים ייננים, נציג הצרכנים ונציגת מכון התקנים הישראלי – הדר קיסר, שריכזה את עבודת הכנת התקן.

בדרך היין בחרו ביינן יותם שרון (בעל תואר יינן מוסמך DNO מאוניברסיטת מונפלייה בצרפת, ותואר שני בביוכימיה מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית) כדי לפקח על התהליך ולוודא שהוא מתבצע, וכי כל היינות הנמכרים עומדים בתקן.

שרון אומר: "כל היקבים נדרשים לאנליזה מקיפה ובה מידע על אחוז האלכוהול, החומציות, החומצה הנדיפה, כמות הגופרית והסוכר השיורי. הדבר נועד לוודא שהיין איכותי, יישמר לאורך זמן גם בחנות וגם אצל הצרכן. הניתוח הכימי המתקבל מהיקבים צריך לתאום את הכיתוב על תוויות הבקבוקים, ובמקרה של אי התאמה היין לא יימכר".

 

אלי שקד, מנכ"ל דרך היין, מסביר: "תקן היין הישראלי לא עודכן מאז שנת 1994, שנה אחרי פתיחת סניף הראשון שלנו בחשמונאים. אנחנו חוגגים 21 שנה לחנות שהפכה בינתיים לרשת, וכשם שאנחנו התקדמנו, כך גם הצרכן הישראלי. אין סיבה שהוא ירכוש יין פגום או גבולי, בעת שבדיקה פשוטה יכולה להפריד בין יינות איכותיים לבין משקאות שאינם ראויים להיקרא יין".

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה