האינדיאנים באים לצ'ימיצ'נגה

השף אבי קונפורטי, שמביא לצ'ימיצ'אנגה פרשנות גסטרונומית למטבח סנטה פה, יוצר תפריט חורף חדש. התפריט משלב בין טעמים מקוריים וותיקים. לדברי אבי קונפורטי, שף המסעדה, הניסיונות הרבים שערך ליצירת התפריט החדש מניבים טעמים בצבעים וניחוחות של חורף.

להלן מספר דוגמאות מהתפריט החדש
ראשונות
סביצ'ה סלק סוכר, מיקרו עלים גבינת קברלה כחולה בוינגרט שקים וצ'ילי קתרינה (43 שקל)
סלט קיסר נוסח קרדיני עם גבינת מאנצ'גו יבשה וקרוטונים מתובלים (36 שקל)
קרפצ'ו פילה בקר בעישון קר, באדובו מוריטה גרנדה (39 שקל)
שרימפס נוסח טאוס בציר תבלינים אקזוטיים וצ'ילי אמרלו (49 שקל)
אסקבצ'ה דלעת ושרימפס עם מולאסת ג'ינג'ר-הבנרו וגרעיני דלעת (49 שקל)

עיקריות
עוף במסקל ולימונים עם מוחו צ'ילי ירוק ובצלי ברלטה כתושים (65 שקל)
אריזונה גרנדה ספריבס ברביקיו אצטקי וגלייז סוכר חום (97 שקל)
סי באס פריך ושלם עם פלפלים אדומים חיים ומיץ לימונים אדום (87 שקל)
קבב לוקוס עם סלסת עדשים פיקנטית, עגבניות דבש ויוגורט עיזים (89 שקל)
בוריטו דלעת צלויה עם גבינת עיזים רכה וצ'ילי קסקבל (75 שקל)
סקלופס עם סלסה של ארטישוק ירושלמי, וינגרט ליים פרואני וצ'ילי קתרינה (109 שקל)

לצד אלה ממשיכים במסעדה עם מנות קלאסיות, המוגשות בצ'ימיצ'אנגה כבר 10 שנים כמו: סלט קלמרי ובצלים קלויים בויניגרט צ'ילי פסייה או פילה בקר ברוטב קורונה עשיר, שום אפוי ואיולי צ'ילי כתום ולומו די פוארקו עם מאניטת שעועית שחורה, ציר צ'ילי אמרילו וסלסת תירס. (מעניין כמה זמן לוקח למלצר לשאול איך רוצים את הבשר עשוי ?)

את החורף מציינים במסעדה גם בתפריט עסקי חדש. בדיל של הארוחה העסקית שמחירה 85 שקל לסועד, כלולים נאצ'וס וסלסה, מנה ראשונה ומנה עיקרית (וגם חניה בחניון).

ראשונות
מרק שעועית לבנה, פטריות קקטוס ושמן תירס שחור ;סלט שורשים מגולחים ושעועית ירוקה עם שמן צ'ילי ריחני וגבינת מונצ'גו
פאפאס קלמארי עם גרבנזו, נגיעות עגבניות אש ואורגנו
טיראדיטו פילה בקר בוינגרט שזיף שחור ושמן צ'ילי ריחני

עיקריות
* פרגית בגריל עץ עם חרדל-פאפאיה עצבני
* צלע ואקה עם פירה תפוחי אדמה ובצל ירוק בציר ריוחה וגרגירי חרדל
* עוף בטקילה וליים ברוטב נוואחו אינדיאני וקישואים בגריל עץ
* פילה לבן באגוזים עם פירה שורשים כתומים ורוטב שעועית שחורה פיקנטי
* צ'ימי-צ'ילי בורגר עם סלסת פלפלים אינדיאנית וטוגני תפו"א
* נתחי פילה בקר על ברזלים עם ירקות ארומאטיים צלויים בעשבים (+10 שקל)
בוריטו דלעת צלויה עם גבינת עיזים רכה וצ'ילי קסקבל.

בצ'ימיצ'אנגה ממליצים ללוות את התפריט במגוון המרגריטות אשר מוגשות במסעדה כבר עשר שנים, כדוגמת קארלוס הררה היוקרתית על פי מתכון מדויק של ממציא המרגריטה, או חביבת הקהל, מרגריטה קפואה של אשכולית דם קפואה.

צ'ימיצ'אנגה- מאכל גס על בסיס טורטיה גדולה ודקה ממולאת ומטוגנת, שמקורה במטבחי הרחוב במקסיקו ובארה"ב. השף אבי קונפורטי שומר בצ'ימיצ'אנגה על חדות וטעמי הרחוב, אך מעדן ויוצר מטבח מסעיר עם חותמת קולינארית ברורה העושה שימוש נרחב בצ'ילי שונים, תבלינים אקזוטיים וטכניקות בישול האופייניות לעיר סנטה פה, כגון: גריל עצי פרי, טכניקות עישון וחריכה.

בנוסף, צ'ימיצ'אנגה מציעה בר משקאות מלא ובמרכזו מבחר מרגריטות מנצחות ואוסף טקילות מהאיכות הגבוהה ביותר. הבר הרחב מזמין לכל צורת בילוי, בין אם לנשנוש ומרגריטה ובין אם לארוחה מלאה.

צ'ימיצ'אנגה, מטבח סנטה-פה, קרמנצקי 6, תל אביב 5613232 03
שעות פתיחה: שבת-חמישי 24.00-12.00 שישי 24.00-19.00 עסקית: ראשון-חמישי 12:30-16:30






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה