האם בתי החולים בדרך לאוכל גורמה?

בכנס קולינרי שהתקיים בבית החולים קפלן ברחובות מקבוצת הכללית,  הציג שף ביה"ח, גינאדי מנוסיס, את חזון מנות הגורמה העתידיות בבתי החולים בישראל, במסגרת תפריט המזון העתידי שיוגש למאושפזים.

את הכנס הנחתה אינה קרבצקי (מנצחת  העונה הראשונה של מאסטר שף) שסיפרה כי במהלך כשנתיים הייתה עם סבתה במספר בתי חולים והביאה לה לאכול מהמטעמים שהכינה, והיא (אינה) אכלה את האוכל שהוגש בבית החולים והתרשמה ממנו לטובה.

במהלך הכנס הציגו השף גאנדי מנוסיס, השף הראשי של בית החולים קפלן ומרכז תחום מזון בכללית, ושפים מובילים בישראל מגוון רחב של שיטות בישול שנועדו לשפר את טעמו, ריחו וצורת הגשתו של המזון למאושפזים ולצוותים הרפואיים.

הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, וסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, התייחסו בדבריהם לחשיבות טעמו של האוכל למען שיפור הרגשתו ואף הבראתו של המאושפז. "למרות מה שעוברת מערכת הבריאות בימים אלו, הצבעים והטעמים של המזון שאנו חווים היום כאן בבית החולים קפלן", אמר סגן השר ליצמן, "יכולים בהחלט לשפר את ההרגשה של המאושפז ולכן החשיבות הרבה של כנס זה".
בכנס השתתפו גם השף שאול בן אדרת ממסעדת "קימל" והשפים אבי ביטון (מסעדת "אדורה") וגיא פרץ (מסעדת "אורו").

פרופ' יעקב יהב, מנהל בית החולים קפלן, אמר כי יש חשיבות רבה לכך שחולים יקבלו את הערכים התזונתיים שהם זקוקים להם. "עלינו כצוות רפואי לוודא שהמטופל מקבל את מרכיבי המזון הנחוצים לו כדי להתחזק ולהבריא", הוא אמר, "ובסקרי שביעות רצון אף נוכחנו לדעת כי קיימת חשיבות רבה בעיניי המאושפז על טיבו ואיכותו של האוכל במהלך הטיפול הרפואי".

גדי כהן, סמנכ"ל לוגיסטיקה ותשתיות בכללית, הוסיף כי לאחרונה החלו בתי החולים של הכללית, וביניהם קפלן, להעביר למטופלים תפריט אישי לבחירה, מה שזכה לביקורות מעולות.

מוטי וקסמן, המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים, אמר כי תשומת לב והתכנון הקפדני של צוות המטבח בקפלן יכולים להביא את הבשורה לבתי החולים האחרים בישראל על אופן וצורת הגשה חדשים, ביניהם בישול מולקולרי ובישול בוואקום, שמטרתם להעניק לכל מטופל לפי בעייתו הרפואית את המזון כך שיהיה גם מזין וגם טעים.

גאנדי מנוסיס, השף הראשי של בית החולים קפלן ומרכז תחום מזון בכללית, נתן כדוגמא מאושפז עם לסת שבורה שאינו יכול לאכול מוצקים. "אנחנו נרסק את הבשר או העוף שהוא יבחר לפי טעמו, כדי שהטעם והריח יישארו וכך הוא יזכה למנה עשירה, טעימה ומלאת חיוניות".

במהלך הכנס הודיע הרב הראשי לישראל, הרב יונה מצגר, כי אישר לייבא אווזים אורגניים מספרד, שלפי שפים מובילים טעמם זהה לטעמו של החזיר. "השפים נדהמו להיווכח שטעמם של האווזים דומה במאה אחוז לטעמו של החזיר, ומהווים תחליף מושלם הן מבחינה בריאותית בשל תהליך השחיטה הכשרה, והן מבחינת הטעם הייחודי", אמר הרב הראשי.

בתמונה הקבוצתית: (מימין לשמאל) פרופ' יעקב יהב, מנהל בית החולים קפלן, אינה קרבצקי ('מאסטר שף'), השף של קפלן גינאדי מנוסיס, וסגן שר הבריאות, יעקב ליצמן.
צילומים: ביה"ח קפלן 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה