fbpx

הבאר מעדנים – מפעל בוטיק ארטיזנלי גלילי שמביא חדשנות לחובבי גסטרונומיה

המפעל מהווה גם מעבדת מחקר ופיתוח למוצרים חדשים וחדשניים תחת מותג 'הבאר מעדנים' וגם תחת מותגים שונים במיתוג פרטי. צילום אביב גולן
ענבר וסיגל שפט מראש פינה הם בני זוג שהפכו חלום למציאות. סיפור אהבה למטבח לקולינריה ויצירה מסורתית מקבל תפנית חדשנית עם התמחות בייצור ממרחי איכות, קונפיטורות, רטבים וליקרים טבעיים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

פעילות 'הבאר מעדנים' של ענבר וסיגל שפט החלה ב- 2001 כשבני הזוג ניהלו בראש פינה העתיקה את פאב  'הבאר', שלצידו הוקמה חנות לממכר תוצרת מקומית וגם החלו לייצר מעדני מזון. עם הגידול בביקוש הועברה הפעילות למפעל קטן באזור התעשייה בראש פינה, וב- 2018 חנכו מפעל בוטיק חדש בפארק התעשייה צח"ר הממוקם בלב אזור חקלאי בין ראש פינה לחצור. המפעל מפתח ומייצר מוצרי מזון איכותיים, בשיטות בישול ארטיזנליות מסורתיות (ייצור ביד אמן).

סיגל וענבר שפט. צילום אלינה פאסיקוב

מה שמעניין זה שהמפעל מהווה גם מעבדת מחקר ופיתוח למוצרים חדשים וחדשניים תחת מותג 'הבאר מעדנים', וגם תחת מותגים שונים במיתוג פרטי למעדניות, מסעדות, מלונות וחברות. בשנה האחרונה משתתפת החברה במכינת מחקר ופיתוח של הרשות לחדשנות, וכתוצאה מכך הושקו לאחרונה מוצרים המיועדים לחובבי קולינריה, כמו סדרת ממרחי פלאו, ממרח שום וקייל, קונפיטורת פרחי היביסקוס, או ממרח עגבניות ליקופן. סל מוצרי החברה מונה כ-50 מוצרי איכות שונים, ותהליך פיתוח מוצרים חדשים לא נעצר.

צילום אביב גולן

במפעל מיוצר מבחר גדול של קונפיטורות, ממרחים רטבים וליקרים, כאשר כל המוצרים מיוצרים מחומרים טבעיים, ללא שימוש בחומרים משמרים או תוספות המקובלות בתעשיית המזון. שיטות הייצור מסורתיות כמו פעם, וזאת לצד עמידה בתקנים המחמירים של משרד הבריאות וברגולציות של כל הרשויות – הן כיצרני מזון וגם כיצרני ליקרים.

צילום אביב גולן

"כשהתחלנו לייצר קונפיטורות לא הייתה קיימת מודעות בשוק מה זו קונפיטורה איכותית. בהמשך למד הקהל הישראלי להבדיל בין קונפיטורה לריבה. כאנשי קולינריה אנו מתייחסים לקונפיטורה או לממרח כמו שמתייחסים וטועמים יין או קפה", אומרת סיגל עשת-שפט, ילידת תל אביב שלפני 24 שנים עברה לראש פינה, והתאהבה במושבה הגלילית ובבן זוגה ענבר שפט – בעל ניסיון בקולינריה ומסעדנות. יחד החלו לרקוח ולייצר שילובי טעמים ייחודים, על בסיסי גידולים מקומיים.

צילום אביב גולן

על מדפי חנות המפעל ניתן לראות בקבוקי רטבים, ליקרים, ממרחים וקונפיטורות. לצד מוצרים קלאסיים כמו קונפיטורת תות-שדה או ממרח עגבניות מיובשות,  אפשר לטעום כאן רוטב תאנה מפולפלת, ויניגרט תפוזים, קונפיטורת אגסים ביין ללא תוספת סוכר, שזיפים וגוג'י ברי ללא תוספת סוכר, ממרח ארטישוק, ועוד טעמים המשתנים בהתאם לעונות השנה, הגידולים העונתיים והצוות היצירתי.

צילום אביב גולן

לאחרונה הושקה סדרת רטבי הבנרו החדשה בשלושה, המיועדים לחובבי החריף ועשויים מפלפל הבנרו מותסס, שנחשב לאחד משני סוגי פלפל החריפים בעולם. אלו מצטרפים לשלושת הממרחים החריפים המיוצרים דרך קבע: פלפל חריף, ממרח חריף אש, וחריף אקסטרים. ריבת הבצל של הבאר כבר מוכרת, וטובה להקפצה עם גבינת חלומי, פטריות, או בשילוב עם כבד עוף. כך גם ריבת פירות היער שמקשטת עוגות גבינה חגיגיות.

צילום אביב גולן

כחלק מסדרת ממרחי הסופר-פוד הושק לאחרונה ממרח חרדל קשיו – ממרח עוקצני עשוי מחרדל צהוב ושחור, ומבוסס על אגוזי קשיו העשירים בחלבון. פיתוח מוצרי מזון המוגדרים סופר-פוד הוא חידוש כמוצרים לצריכה ישירה, מתאים לקהל הצורך מזון בריא, ולקהילת הפליאו הדוגלת באכילת מזונות עשירים ללא תוספת סוכר או שמנים מעובדים.

במחלקת הליקרים נציין לימונצ'לו 27% אלכוהול  וליקר פירות יבשים וקינמון חזק 32% אלכוהול, שזכו בפרסי זהב וכסף בתחרות היין הבינלאומית טרהוינו, ויש גם ליקר דובדבנים מדובדבני רמת הגולן – 16% אלכוהול.

את מוצרי 'הבאר מעדנים' – כשרות פרווה בהשגחת רבנות ראש פינה, ניתן להשיג במעדניות מובחרות ברחבי הארץ, חנויות לחם, מחלבות, יקבים, חנויות טבע. לפרטים נוספים ורכישה אונליין אתר הבאר מעדנים (שירות משלוחים לכל הארץ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר