הזוכה הגדולה בתחרות BIRA 2011: בירה sedicigradi ממבשלת דל בורקו באיטליה

הבירה הטובה ביותר: sedicigradi, ממבשלת דל בורקו מאיטליה, הבירה הישראלית הטובה ביותר: פייל אייל של מבשלת שפירא, מבשלת הבירה הישראלית הטובה ביותר: מבשלת הגולן

152 סוגי בירה מ-14 מדינות, השתתפו בתחרות הבירה הבינלאומית הראשונה בישראל, שהתקיימה ביום שני (10/10) בכפר המכבייה ברמת גן, בארגון "איש הענבים".

התחרות, חלק מאירועי שבוע הבירה הבינלאומי BIRA 2011 שמתקיים לראשונה בין בתאריכים 10 עד 12 באוקטובר 2011,  הייתה ייחודית בכך שישראל מעולם לא אירחה תחרות בירות ברמה שכזו, עם מבשלות בוטיק ומבשלות ענק מכל רחבי העולם, כולל מספר סוגי בירות שכלל אי אפשר להשיג בישראל. חבר השופטים כלל 22 אנשי מקצוע, כתבי יין ואלכוהול ויצרני בירה מהארץ ומחו"ל, אשר דירגו את הבירות על פי קטגוריות שונות של טעם, ריח, צבע.
בלגיה היא המדינה שכיכבה על הפודיום עם 50% ממדליות הזהב. מדינות נוספות שבלטו היו איטליה, צ'כיה וגרמניה

הזוכים הגדולים בקטגוריות השונות:
הבירה הטובה ביותר:
sedicigradi, ממבשלת דל בורקו מאיטליה – לא משווקת בישראל
הבירה הישראלית הטובה ביותר: פייל אייל של מבשלת שפירא
מבשלת הבירה הישראלית הטובה ביותר: מבשלת הגולן

מבשלת הגולן: המבשלה הטובה בישראל, מדליות זהב ל"עוג לאגר ג'ינג'י" ו"בזלת חיטה"; "עוג" הג'ינג'י  – הלאגר הבהיר הטוב ביותר 
כמו כן זכתה "מבשלת הגולן" ב-3 מדליות כסף על "בזלת אייל ענברי", "בזלת דאבל בוק" ו"בזלת חיטה".
טלי לוין, מנכ"לית "מבשלת הגולן", אמרה: "אנחנו מודים לחבר השופטים הבינלאומיים על הפרסים ועל ההכרה וההערכה להן זכינו. הפרסים בפרט והתחרות בכלל, מהווים חיזוק משמעותי לשוק הבירה האיכותית בישראל. אנו גאים להיות ממובילי שוק בירות הבוטיק בישראל ולקחת חלק בקידומו".

על מנת לתת מקום למבשלות הביתיות הזעירות, המהוות חלק בלתי נפרד מהתפתחות התעשייה, היה  בתחרות מסלול מיוחד למבשלות אלו, כאשר הבירות שלהן  נטעמו ע"י שופטי התחרות וקיבלו ציון למבשלה.
במקום הראשון: מבשלת קלרה
במקום השני: מבשלת שריגים
במקום השלישי: מבשלת השחר
.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר