החודש יגיע למדפים ירק הפארסניפ לעונה מוגבלת של שלושה חודשים

מפעלי חבל מעון, יצרני ויצואני ירקות השורש הגדולים בישראל, יחלו בחודש אפריל בשיווק ירק הפארסניפ.
הפארסניפ גדל באופן בלעדי בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי ועונת השיווק שלו נמשכת שלושה חודשים וצפויה להסתיים בחודש יולי. את הפארסניפ ניתן יהיה לרכוש ברשתות השיווק, וכן בחנויות ירקות מובחרות בגוש דן ובירושלים.

מנהל השיווק של מפעלי חבל מעון, חיים בן ארי, מסר שיבול הפארסניפ השנה יגיע ל-600 טון. מרבית התוצרת מיוצאת לבריטניה ולאירלנד וחלקה הקטן נמכר בישראל. יוצאי מדינות מזרח אירופה, מכירים את הירק על תכונותיו המגוונות מארצות מוצאם בשם "פסטרנק".

הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית. הוא מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.

מפעלי חבל מעון הם יצואני תפוחי האדמה הגדולים בישראל. מוצר הדגל של חבל מעון הוא תפוחי אדמה "דוד משה", המצטיינים באיכותם הגבוהה ובחלוקה לפי שימושים: לבישול ואפיה, טיגון והכנת צ'יפס או להכנת מחית (פירה). בשנה שעברה הורחב המותג "דוד משה" לגזר, הנמכר באריזות שקופות במשקל של 1 ק"ג, לאחר שעבר הברשה, מיון וברור קפדני.

מידע על מוצרי חבל מעון, המלצות תזונתיות ומתכונים מתפרסמים באתר "דוד משה".
www.dodmoshe.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה