החל בציר 2008 ביקבי רקנאטי

השנה יבצרו כמות שיא של 800 טון ענבים. במידה ומזג האוויר יישאר יציב עד סוף הבציר, צפויה איכות ענבים טובה למרות תנובת הענבים המועטה השנה

ביקבי רקנאטי החלו בימים אלו את בציר ענבי היין, כאשר הראשונים להיבצר הינם הענבים הלבנים.

נועם יעקובי, מנכ"ל יקבי רקנאטי, אומר: "השנה אנחנו מתכננים לקלוט כמות שיא של מעל 800 טון ענבי יין, זאת למרות תנובת הענבים הנמוכה יחסית השנה בארץ. מכמות זו, המהווה גידול של 20 אחוז בהיקף הייצור לעומת שנת 2007, יופקו למעלה מ- 700,000 בקבוקים. זהו הבציר הגדול ביותר ביקב מאז הקמתו. איכות הענבים בכרמים טובה מאוד בשלב זה, וכולנו תקווה שמזג האוויר יישאר יציב, דבר שיסייע לקבלת פרי איכותי, מאוזן ומרוכז בטעמיו".

כמדי שנה, הראשונים להיבצר הינם ענבי הסוביניון בלאן מכרמיה של שרה סמסונוב בת ה-89 מבנימינה. שרה הינה ותיקת הכורמים של היקב, והיא מקפידה גם היום להיות מעורבת בטיפול בכרם. הסוביניון בלאן מכרם זה מתאפיין בחמיצות נאה, ובארומות וטעמים טרופיים ורעננים.

גיל שצברג, היינן הראשי של יקבי רקנאטי, מספר על אזורי הגידול הנוספים של הענבים הלבנים: שני אזורים עיקריים בגליל העליון הם אזור קיבוץ מנרה ובו כרם הממוקם בגובה של 700 עד 800 מטר מעל פני הים, והשני באזור כרם בן זמרה שנמצא בגובה 800 – 850 מטר. הזנים הגדלים במקומות אלה הם שרדונה וסוביניון בלאן.

בכרם בן זמרה נמצא כרם הסוביניון בלאן של היקב ממנו מייצרים את "רקנאטי סוביניון בלאן רזרב" עטור הפרסים. זהו כרם ותיק בן 25 שנים המספק ענבי איכות.

הענבים הלבנים הנקלטים ביקב מראים איכויות גבוהות, ובקרוב תחל קליטת הענבים האדומים אשר אף הם מראים כבר בכרם פוטנציאל גבוה לשנת בציר ייחודית ואיכותית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר