fbpx

הטוליפ ההונגרי פורח

תמצאו כאן אוכל הונגרי אמיתי, המאפשר טעימה מהמטבח העשיר של הונגריה, מהסוג שקל למצוא בכל פינה שם, אך מעטים המקומות בישראל היודעים להכינו כהלכה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

הביקור במסעדת טוליפ אשר נפתחה בתל אביב לפני פחות משנה, היה כמו ביקור מולדת עבורנו. הגעתי אליה באחד מימי השבוע יחד עם אבי, להכיר את התפריט ההונגרי של המסעדה אותה פתח לאצי שגב, מנהל קפה יהודית המיתולוגי. כיאה ליוצאי הונגריה, הסקרנות שלנו לגבי המקום היתה גבוהה מתמיד.

שעות הצהריים העמוסות בהן ביקרנו במקום, אפשר לנו לפגוש קודם כל את השירות האדיב והמהיר, חרף העומס הרב אשר שרר במקום. עיינו עמוקות בתפריט, אשר כלל מנות מערביות/ישראליות בצד מנות קלאסיות של המטבח ההונגרי. מיותר לציין שדילגנו על כריכים, סלטים וטוסטים, והלכנו ישר לדבר עצמו.

התחלנו עם בלינצ'ס הורטובג'י, קרי בלינצ'ס דקיק ממולא לעייפה בבשר בקר טחון, וכל זה ברוטב שמנת עם פפריקה, התבלין הלאומי של הונגריה (29 ש"ח). הבשר עשוי טוב, הרוטב משתלב היטב מבלי להשתלט. גם כבד עוף עם בצל ופפריקה היה מנה טובה של כבד רך וטעים שנעשה עם רוטב עגבניות, בצל ופפריקה (29 ש"ח). שתי פרוסות הלחם הקלוי עם מטבל של גבינה, פפריקה ועירית שהתלוו למנות, היו בסיסיות. המטבל היה מוצלח יותר. בסך הכל ליקקנו את האצבעות, פעולה שעוד נעשה לכל אורך הארוחה.

למנות העיקריות קיבלנו וינר שניצל – למעשה שניצל עגל דק ועשוי היטב, המוגש לצלחת בשתי חתיכות גדולות, עם פירה ביתי טעים וסלט טרי עם רוטב עדין (69 ש"ח). מנה אוסטרית, אך כידוע אוסטריה והונגריה היו עד לפני 100 שנה מדינה אחת, אז הרשינו לעצמנו.
עוד קיבלנו לשולחן גולש בקר ביין אדום, מנה הונגרית טעימה במיוחד, מוגש עם נטיפי בצק העונים לשם ההונגרי נוקדלי, וכמובן סלט (55 ש"ח). הכרוב הממולא  בבשר עגל ואורז חמצמץ טיפה אך טעים גם הוא, הודות לכמות נכבדת של בשר טוב (55 ש"ח). שלוש מנות טובות, שהגולש היא המצטיינת שבהן.

לא יכולנו ללכת בלי לנסות את הקינוחים. בראשם פירה ערמונים, או Gesztenye pure, המוגש בקערית גלידה בשלוש שכבות – קצפת בבסיס, הרבה מהפירה שנטחן במטחנת בשר, ומעל עוד קצפת. קצת מתוק מדי, אך טעים להפליא (35 ש"ח). כופתאות הגבינה (39 ש"ח), יכולות להגיע עם מילוי שזיפים, והן מוגשות לשולחן עם שמנת וריבה ביתית שאת הפרי בה איני זוכר. הכופתאות המטוגנות עשויות טוב, הן אינן כבדות מדי, ומשתלבות טוב עם השמנת.

סיימנו את הארוחה בטוליפ עם ידיעה ברורה כי נחזור למקום. תמצאו כאן אוכל הונגרי אמיתי, המאפשר טעימה מהמטבח העשיר של הונגריה, מהסוג שקל למצוא בכל פינה שם, אך מעטים המקומות בישראל היודעים להכינו כהלכה.
רק וותרו על המנות המוכרות, ולכו על חוויה קולינרית מעולם אחר.

טוליפ
יהודה הלוי 52 פינת נחמני, תל אביב
טל. 03-5668444
א'-שבת 9:00-24:00

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה