הטיפים של יקבי רמת הגולן לחיפוש יין לחג

יקבי רמת הגולן העבירו לאכול ושאטו הטיפים לחיפוש יין לחג והתאמתו לארוחות:

התאמת יינות לארוחת החג – כשמגיעים לבחור ממגוון היינות, כדאי לארגן יין על פי כמות המוזמנים – בקבוק 750 מ"ל (הרגיל) מספיק ל- 6 כוסות.
בעקרון, הטרנד היום הוא שלא משנה איזה יין תתאים, ובלבד שתאהב את השילוב.
למי שעדיין מעוניין להצמד ל"מסורות", להלן תפריט מנות ותפריט יינות לדוגמא:
יין מבעבע – ירדן ברוט – לדג ממולא/גפילטע פיש.
יין מבעבע ירדן ברוט גמלא שרדונה – למרק דלעת או מרק עוף עם קניידעלך.
יין אדום – ירדן הר חרמון אדום – לצלי בקר.
יין קינוח – גולן מוסקטו – לפאי פירות.

יינות רצוי לקנות בחנויות בהן קיימת הקפדה על אחסון. הטמפרטורה צריכה להיות קרירה, אחסון היין בשכיבה ותחלופתו מהירה.

אחסון בבית – מומלץ לאחסן את היין בטמפרטורה יציבה, בין 11 ל- 18 מעלות צלזיוס וב- 75% לחות. אחסון היין במקרר ביתי לפרק זמן ארוך מדי, עלול לגרום לרטיבות הפקק ולהיווצרות עובש בו.
רצוי להימנע מטלטול היין בזמן אחסונו בכלל, ולפני שתייתו בפרט.

בעת קניית היינות יש לשים לב לשנת הבציר המופיעה על התווית – יינות לבנים צעירים שלא עברו תהליך יישון ויינות רוזה, רצוי לקנות משנות הבציר האחרונות.
אם צבעם של היינות הלבנים יבשים וחצי יבשים זהוב מדי, רצוי שלא לקנותם- צבע כזה עלול להצביע על אחסון לקוי של היין.
אם גובה היין בבקבוק נמוך מהרגיל (3 ס"מ מצוואר הבקבוק), רצוי שלא לקנותו.

טמפרטורת הגשה:
יין לבן- יש להכניס 3 שעות למקרר לפני השתייה.
יין אדום- בטמפרטורת 18-20 .
למיצוי הטעם של היין, מומלץ לשתות בכוס המתאימה.

בתקופת החגים נוטים לשתות יותר יין, וזה הזמן לקנות יינות – במיוחד ברשתות השיווק, מכיוון שלרוב המחיר יורד כאשר קונים קנייה כמותית. היתרון הגדול בחג: מבצעים של היינות מהסדרות המובחרות, אשר בימים רגילים עולים הרבה יותר.

מוצרים משלימים – לרוב מוצעים גם מבצעי קנה/קבל "שווים", אשר מציעים כוסות יין איכותיות לארוחת החג, פותחנים וכו'.

מארזי חג – למארזים עם שני בקבוקים ויותר יש יתרון כפול: ברשתות מוזילים את המחיר לבקבוק, כך שזה משתלם לקנות לארוחת חג כשמארחים. יתרון נוסף: ניתן להשתמש במארז כמתנה כשהולכים להתארח.

לחיים!






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה