fbpx

היינן איתי להט יעמוד בראש תוכנית היין במכללה האקדמית תל-חי

להט יחליף את ד"ר יאיר מרגלית, אשר עמד בראש התוכנית מאז הקמתה. מרגלית ולצידו המומחים הנוספים ימשיכו ללמד בתוכנית גם השנה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

איתי להט, יינן ואגרונום גפן, בעל ניסיון רב שנים בעולם היין, נבחר לעמוד בראש תוכנית היין הנפתחת זו השנה השישית במכללה האקדמית תל-חי. איתי להט
להט יחליף את ד"ר יאיר מרגלית, אשר עמד בראש התוכנית מאז הקמתה. מרגלית ולצידו המומחים הנוספים ימשיכו ללמד בתוכנית גם השנה.

התוכנית בתל-חי מעניקה לבוגריה תעודת "מתמחה בייצור יין – CELLAR MASTER", המקבילה לתעודות דומות הניתנות במכללות בחו"ל.

איתי להט הינו בעל תואר ראשון בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית במגמת מטעים, בוגר תארים מתקדמים בייננות וגידול כרמים מאוניברסיטת אדלייד באוסטרליה, וכן בעל תואר שני (MBA), מוסמך במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

להט החל דרכו בעולם היין בשנת 1995 כעוזר מחקר במכון הישראלי ליין. לאחר שסיים את לימודי הייננות השתלם ביקבים באוסטרליה. מבציר 2000 ועד בציר 2007 שימש כיינן ביקבי ברקן. החל משנת 2008 מייעץ להט ליקבים שונים בארץ ומספק תמיכה מקצועית לתוספי היין של החברות הבינלאומיות Enartis ו-Lallemand. להט פרסם מאמרים רבים בעיתונות המקצועית בנושאי ייצור יין וגידול כרמים, וכן משתתף כדרך קבע בפאנל הטועמים של מגזינים בתחום.

התוכנית ללימודי גידול הגפן וייצור היין במכללה האקדמית תל-חי, הינה ד"ר יאיר מרגליתהוותיקה בארץ. במהלך חמש השנים בהן הועברה, סיימו אותה בהצלחה למעלה מ-200 בוגרים מרחבי הארץ. 64 מבין הבוגרים פתחו יקבי בוטיק, ורבים אחרים השתלבו בתעשיית היין בארץ בתפקידים שונים ביקבים מסחריים גדולים וביקבי בוטיק.

התוכנית בתל-חי משלבת מרצים מהשורה הראשונה בתחום היין ובחירה קפדנית של נושאי הלימוד. התכנית כוללת קורסי יסוד: כימיה כללית ואורגנית, מיקרוביולוגיה כללית ובוטניקה. קורסי ליבה מקצועיים: גידול גפן, כימיה של יין, מיקרוביולוגיה של יין, הערכת יין ותהליכי ייצור יין. וכן קורסי העשרה: שיווק יין, יינות העולם ומפגשים עם ייננים.

הקורס אינו עיוני בלבד, מלבד הרצאות פרונטאליות יוצאים הסטודנטים לסדנאות בנושא גידול ענבים בכרמים, לסיורים מודרכים ביקבים, מתרגלים אנליזות של יין במעבדה מקצועית במכללה וזוכים לשעות רבות של טעימות יין מודרכות מיינות ישראל והעולם.

לריכוז התוכנית מביא להט ידע רב על הצרכים האקדמיים העיקריים החשובים לייננים ולכל העוסקים בתחום.
בריכוזו של להט יורחבו תכני הליבה בנושאים מרכזיים עבור יינני ובעלי יקבים קטנים, מנהלי משטח ביקבים גדולים כקטנים והמועסקים ביקבים בכלל. בין הנושאים שיורחבו: בקרת איכות ביקב וניהול משטח.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה