fbpx

הישראלי והמנגל – נתונים מעניינים בסקר טיבון ויל/גיאוקרטוגרפיה

כי הם עושים על האש יותר מפעם בחודש כשההתפלגות היא: 3.2% יותר מפעם בשבוע, 9.1% פעם בשבוע,8.2% כל שבועיים, 3.6% פעם בשלושה שבועות ו- 16.3% פעם בחודש
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

סקר שנערך ע"י "טיבון ויל" באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה בקרב 501 נשאלים המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה בישראל, מגלה כי הישראלי הממוצע אוהב את הנוסח נישראלי של ספורט הברבקיו:
80% מהישראלים בגילאי 18-54 אוהבים למנגל, ו 50% מהישראלים מעל גיל 55 נוהגים לעשות על האש.

המנגל חוצה דתות ותרבויות: 60% מהאוכלוסייה הדתית-חרדית לא מוותרת גם היא על הנפנוף. לשאלה באיזו תדירות אתם עושים על האש (בהתייחס לחודשי הקיץ), ענו 40.4% כי הם עושים על האש יותר מפעם בחודש כשההתפלגות היא: 3.2% יותר מפעם בשבוע, 9.1% פעם בשבוע,8.2% כל שבועיים, 3.6% פעם בשלושה שבועות ו- 16.3% פעם בחודש.

צורת אכילת הבשר המועדפת: 57.7% בצלחת, 19.5% בפיתה, 10.1% אין צורת אכילה מועדפת, 8.4% מהשיפוד, 5% לא יודע, 2.2% ביד, 1.7% אחר.

עניין הכמויות בסקר נראה מופרך, ובכל זאת אלה הנתונים המדווחים: כ-52% אוכלים מעל 3 ק"ג בשר באירוע – כשליש מהמבלים במנגל, 31.8% אוכלים בין 3- 4 קילוגרם בשר, ו – 20% אוכלים למעלה מ- 5 ק"ג בשר( 14.7% אוכלים בין 5-8 ק"ג ו-5.4% אוכלים מעל 8 ק"ג). כ – 30% מכלל הנשאלים הצהירו כי הם אוכלים עד 2 ק"ג בשר כאשר ההתפלגות היא 20.4% אוכלים בין 1-2 ק"ג ו-9.7% אוכלים עד 1 ק"ג , ו 18.1% לא ידעו להעריך כמה ק"ג של בשר אוכלים על המנגל.

הבשר המועדף למנגל, לפי סדר יורד: סטייקים, קבב והמבורגר, כבש, בשר בקר, הודו אדום, כבד, נקניקיות, חזה עוף, שווארמה.

המקום המועדף לעשות על האש: 60.5% מנפנפים באזור הבית – 37.1% מכלל הנשאלים מעדיפים לעשות בחצר הבית/גינה, 11.8% בתוך הבית, ו- 11.6% במרפסת/על הגג.

35.6% ממנגלים בטבע: כ- 13% בפארקים (5.7% בפארק הלאומי בר"ג, 1.5% פארק פרס בחולון, 0.2% פארק אשקלון, 4.8% פארק הירקון, ו-0.7% בגן סאקר בירושלים), 7.9% חוף הים, 3.9% בכינרת, 4.8% בשטח פנוי בטבע, 2.6% בכרמל, 3.5% יער –כללי, ו-3.9% אחר.



Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה