הישראלי והמנגל – נתונים מעניינים בסקר טיבון ויל/גיאוקרטוגרפיה

סקר שנערך ע"י "טיבון ויל" באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה בקרב 501 נשאלים המהווים מדגם ארצי ומייצג של האוכלוסייה בישראל, מגלה כי הישראלי הממוצע אוהב את הנוסח נישראלי של ספורט הברבקיו:
80% מהישראלים בגילאי 18-54 אוהבים למנגל, ו 50% מהישראלים מעל גיל 55 נוהגים לעשות על האש.

המנגל חוצה דתות ותרבויות: 60% מהאוכלוסייה הדתית-חרדית לא מוותרת גם היא על הנפנוף. לשאלה באיזו תדירות אתם עושים על האש (בהתייחס לחודשי הקיץ), ענו 40.4% כי הם עושים על האש יותר מפעם בחודש כשההתפלגות היא: 3.2% יותר מפעם בשבוע, 9.1% פעם בשבוע,8.2% כל שבועיים, 3.6% פעם בשלושה שבועות ו- 16.3% פעם בחודש.

צורת אכילת הבשר המועדפת: 57.7% בצלחת, 19.5% בפיתה, 10.1% אין צורת אכילה מועדפת, 8.4% מהשיפוד, 5% לא יודע, 2.2% ביד, 1.7% אחר.

עניין הכמויות בסקר נראה מופרך, ובכל זאת אלה הנתונים המדווחים: כ-52% אוכלים מעל 3 ק"ג בשר באירוע – כשליש מהמבלים במנגל, 31.8% אוכלים בין 3- 4 קילוגרם בשר, ו – 20% אוכלים למעלה מ- 5 ק"ג בשר( 14.7% אוכלים בין 5-8 ק"ג ו-5.4% אוכלים מעל 8 ק"ג). כ – 30% מכלל הנשאלים הצהירו כי הם אוכלים עד 2 ק"ג בשר כאשר ההתפלגות היא 20.4% אוכלים בין 1-2 ק"ג ו-9.7% אוכלים עד 1 ק"ג , ו 18.1% לא ידעו להעריך כמה ק"ג של בשר אוכלים על המנגל.

הבשר המועדף למנגל, לפי סדר יורד: סטייקים, קבב והמבורגר, כבש, בשר בקר, הודו אדום, כבד, נקניקיות, חזה עוף, שווארמה.

המקום המועדף לעשות על האש: 60.5% מנפנפים באזור הבית – 37.1% מכלל הנשאלים מעדיפים לעשות בחצר הבית/גינה, 11.8% בתוך הבית, ו- 11.6% במרפסת/על הגג.

35.6% ממנגלים בטבע: כ- 13% בפארקים (5.7% בפארק הלאומי בר"ג, 1.5% פארק פרס בחולון, 0.2% פארק אשקלון, 4.8% פארק הירקון, ו-0.7% בגן סאקר בירושלים), 7.9% חוף הים, 3.9% בכינרת, 4.8% בשטח פנוי בטבע, 2.6% בכרמל, 3.5% יער –כללי, ו-3.9% אחר.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה