כמדי שנה מפרסם מעריב בערב פסח את מוסף "הכי טובים" שלו. עזבו את הרופאים, עורכי הדין, המטפלים האלטרנטיביים וההפתעות של עולם היי-טק, ודלגו היישר אל דירוגיהם של שגיא כהן – 10 המסעדות המצטיינות בישראל לטעמו, ורון לוין – 10 מאפיות/בולנז'רי/פטיסרי שעושות לו את זה.
10 המסעדות הטובות בישראל – שגיא כהן
ארקדיה
שף עזרא קדם
אגריפס 10 ירושלים, טל. 02-6249138
השורה התחתונה: קשה לתאר, אבל כזה תענוג לחוות.
ברקרולה
שף נועם דקרס, שף קונדיטור עומר זרניצקי
עתיר ידע 13, א.ת. עתיר ידע כפר סבא, טל. 09-7669606
השורה התחתונה: אחת החדשניות והמקוריות בישראל… ניסיתם פעם פלאפל כמנה אחרונה? הנה זה בא.
וינס אנ' תמר
הצפירה 10 ת"א, טל. 03-6390407
השורה התחתונה: רק דבר אחד נותר קבוע: אנחות ההנאה של הסועדים.
טוטו
שף ירון שליו
ברקוביץ' 4 ת"א, טל. 03-6935151
השורה התחתונה: עכשיו שליו יוצא עם תפריט עצמאי שני. נדמה לי שאתם יכולים לנחש לבד מה תהיה התגובה.
מול-ים
שף יורם ניצן
נמל ת"א, טל. 03-5469920
השורה התחתונה: אל תחמיצו את קינוח הזביונה. פשוט אל.
מוסקט
שף חיים טיבי
מצפה הימים, כביש ראש פינה-צפת, טל. 04-6994523
השורה התחתונה: ועכשיו תתארו מה ההוויה הטעימה הזו – ועוד בגליל – תעשה לתודעה שלכם.
פוד ארט
שף עומר מילר, שף ירון קסטנבאום
שד' שאול המלך 23 ת"א, טל. 03-6966255
השורה התחתונה: ניתן לאכול כאן את האוכל ששועי הארץ אוכלים בשמחותיהם, במחיר שלא יבריח גם את העשירונים האחרונים.
קלואליס
שף ויקטור גלוגר
בית עורק, דרך אבא הלל 16, ר"ג, טל. 03-5759060
השורה התחתונה: מסעדה טובה, יין טוב, דגים טובים, חיים טובים.
רפאל
שף רפי כהן
רח' הירקון 87 ת"א, טל. 03-5226464
השורה התחתונה: ברגע הזה – רגע לפני שההנאה הצרופה שבה ומשתלטת עליך – אוכל הפך בשבילך למשהו אחר לגמרי.
קנלה
שף מרקוס גרשקוביץ
שלומציון המלכה 8 ירושלים, טל. 02-6222293
השורה התחתונה: מתאים מאד למסעדה כשרה: גם טעמי בית אמא, וגם איכות של שף.
10 הקונדיטוריות ובתי המאפה הטובים בישראל – רון לוין
מזרין – הרצליה פיתוח
לחמים – תל אביב
שמו – קריית חיים חיפה
לחם ארז – נתניה
לחם לחם – יבנה
אידלסון 10 – תל אביב
טאטי – גבעתיים
חמדה עוגות – תל אביב
רולדין – קדימה
קונדיטוריה בן-עמי שביט ברתיני
הפירוט המלא במוסף "הכי טובים", מעריב, ערב פסח 2.4.07.
כל הזכויות שמורות למעריב.