"המבורגר/שניצל" כשר לפסח  

יובל בר-נר, נציג מועצת האגסים האמריקאית בישראל, מציג מתכוני אגסים שמשתלבים עם המנות הכשרות לחג הפסח

מגישים חם עם סלט טרי ואגסים אדומים בשלים חתוכים לפלחים
מגישים חם עם סלט טרי ואגסים אדומים בשלים חתוכים לפלחים

מצרכים ל-3 מנות

שלוש מצות

500 גר' בשר בקר טחון

2 יח' כרישה, פרוסה דק

1 ביצה

3 כפות שמן זית לטיגון הכרישה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית "ראס אל חנות"

שמן לטיגון

לציפוי

2 ביצים טרופות

2 מצות טחונות במעבד מזון לקמח מצות גס

להגשה

רוטב אלף האיים

סלט ירוק – עלי חסה ערבית ועגבניות שרי מתובלים במעט לימון ושמן זית

אגסי אנג'ו אדומים חתוכים לפלחים

אופן ההכנה

מטגנים במחבת קטנה את הכרישה הפרוסה בשמן הזית עד לריכוך, ומצננים מעט.

מערבבים בקערה את חומרי המילוי: בשר טחון, ביצה, כרישה, "ראס אל חנות", מלח ופלפל.

(ניתן לטגן קציצה קטנה ולטעום, כדי לתקן תיבול במידת הצורך).

טורפים בקערה נוספת את הביצים, ובקערה שטוחה אחרת את קמח המצה הגס.

מורחים מצה במעט מים בעזרת מברשת וממתינים כדקה בערך. חותכים את המצה ל-4 חלקים שווים פחות או יותר.

לוקחים כדור בגודל בינוני מתערובת הקציצות ומניחים על רבע מצה.

משטחים לעובי 1/2 ס"מ ומכסים  עם רבע נוסף.

בצורה זו מכינים את כל 3 המצות כך שמתקבלים 6 כריכים.

מחממים שמן בגובה כ- 1 ס"מ במחבת רחבה.

טובלים כל "כריך" מצות בביצה הטרופה, מעבירים לציפוי בקמח המצות ומעבירים לשמן החם.

מטגנים 3-4 בכל פעם, עד הזהבה משני הצדדים, ומעבירים לנייר סופג.

מגישים חם עם סלט טרי ואגסים אדומים בשלים חתוכים לפלחים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה