המבורגר בקר-טלה למנגל עצמאות

מכניסים את ההמבורגר הצלוי לפיתה ועליו מניחים את הפילה של החציל השרוף. סוגרים עם עמבה מעל לפי הטעם. צילום גליה אבירם
שף אילן פנחס – השף הראשי וסמנכ"ל רשת מסעדות BBB המתמחה בבשרים תורם מניסיונו העשיר והתמחותו בבשרים ומציע מתכון המבורגר טלה מיוחד ליום העצמאות שמוגש עם פיתה, טחינה חציל שרוף ומאכלים נוספים המזוהים עם החך הישראלי

חומרים ל-10 המבורגרים גדולים

1.6 ק"ג בשר פקניה טחון גס

400 גרם בשר פלדה טלה טחון דק

20 גרם מלח

6 גרם פלפל שחור

1 חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1 חופן של פיסטוקים ושקדים קלויים

צילום קונספטיק
צילום קונספטיק

אופן ההכנה

לשים את הבשר על כל מרכיביו בקערת ערבוב, עד קבלת תערובת אחידה –

אין ללוש יתר על המידה (כדי לשמור על פריכות השקדים ופיסטוקים, מומלץ ללוש קרוב למועד הצלייה).

קורצים לקציצות במשקל 200 גרם ומשטחים לקציצה בגובה של כ- 2 ס"מ.

מעבירים לצלייה על גריל למידת עשייה רצויה.

במקביל צולים על האש חציל עד לריכוך מלא.

מומלץ לחמם את הפיתה על הגריל.

הצעת הגשה

1 פיתה

1 המבורגר בקר-טלה

פילה של חציל שרוף ללא קליפה

טחינה סמיכה

ארוגולה

בצל סגול פרוס דק

פרוסות של עגבנייה בשלה

מעט סומק

עמבה דלילה (מדללים עם מעט מים).

 

אופן הגשת המנה

פותחים את הפיתה מצד אחד ומורחים בטחינה.

מעל מניחים את  פרוסות העגבנייה, הבצל והרוקט ומפזרים מעט סומק.

מכניסים את ההמבורגר הצלוי לפיתה ועליו מניחים את הפילה של החציל השרוף.

סוגרים עם עמבה מעל לפי הטעם (לא חייבים),

מגישים עם פלפל חריף שיפקה  או כרוב כבוש.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר