המבורגר עדשים ואורז

אורי שביט מציעה מתכון לגרסה מקורית טבעונית ובריאה להמבורגר עסיסי שניתן להכין בקלות משני חומרי גלם שיש בכל בית – אורז ועדשים

יוצרים מהתערובת קציצות גדולות. מברישים במעט שמן וצורבים אותן במשך כמה דקות מכל צד להשחמה. צילום חגי לפלר

חומרים ל-8-10 יחידות

3/4 כוס עדשים ירוקות כמו של סוגת
3/4 כוס אורז פרסי קלאסי כמו של סוגת
1 בטטה קטנה (100 גרם) מגוררת גס
1/2 בצל סגול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס פירורי לחם לבנים
1 כפית עלי תימין ורוזמרין קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

שמן זית להברשה

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים בשפע מים ללא מלח במשך כ-20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות.

מסננים ומניחים להתקרר.

במקביל מבשלים את האורז לפי הוראות ההכנה שעל האריזה.

מפרידים את הגרגירים במזלג ומניחים להתקרר.

מעבירים את האורז ו-1/2 1 כוסות של עדשים מבושלות למעבד מזון.

מוסיפים בטטה וטוחנים ב"פולסים" לתערובת גסה (לא משחה).

מעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה את יתרת העדשים ויתר החומרים.

לשים בידיים לתערובת אחידה.

מעבירים למקרר לחצי שעה.

מלהיטים מחבת נון-סטיק מעל להבה גבוהה. יוצרים מהתערובת קציצות גדולות.

מברישים במעט שמן וצורבים אותן במשך כמה דקות מכל צד להשחמה.

אפשר לאפות את הקציצות

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את הקציצות על נייר אפייה משומן.

מברישים בשמן.

ואופים כ-20 דקות להתייצבות והזהבה.

בתום ההכנה ממתינים כ-5 דקות להתייצבות לפני שמגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה